Vätternrundan

Ska du cykla Vätternrundan och behöver en cykel? Vi har två modeller som vi företrädesvis hyr ut för längre cykelrundor. Om du har ambitionen att ta dig runt bekvämt och utan strul rekommenderar vi våra touringcyklar från Bianchi. Om du i stället vill cykla på en racercykel har vi ett erbjudande till Vätternrundan nedan.

Landsvägscykel

Vi har landsvägscyklar från Bianchi som gör att du får en trevlig runda. Vi har lång erfarenhet av att hyra ut cyklar, och många av våra gäster har använt våra cyklar till Vätternrundan. Med våra landsvägscyklar får du uppleva hur fort det kan gå att ta sig runt sjön. Utmärkande för en landsvägscykel är framför allt den aerodynamiska positionen som gör att du slipper kämpa mot vinddraget lika mycket som om du har en "vanlig" cykel med en mer upprätt position.

Bockstyre

Bockstyret ger dig flera möjligheter att placera händerna på som gör att du kan slippa tråkigheter och belastningsskador i nacke, rygg och ner till händerna. Vi hyr ut cykeln i rätt storlek för dig och i butiken hjälper vi dig att ställa in och anpassa cykeln så att den passar din erfarenhet och kropp. Vi hjälper ig till en bra cykelupplevelse på Vätternrundan.

20 växlar

På en landsvägscykel finns det många olika växlar. De är till för att du ska kunna hålla samma belastning även om det går brant uppför eller utför. Cykelns växlar bidrar till en bekvämare cykling, och i det här sammanhanget är det stor skillnad mellan 7 växlar som på en vanlig cykel och racercykelns 20 som är standard. Numera finns det även racercyklar med 22 växlar, men det är ingen revolutionerande skilnad.

Smala hjul och hårda däck

En landsvägscykel är som sagt byggt för att det ska gå snabbt, så även vad gäller hjul och slang. Hjulen är lika stora som de flesta standardcyklar (28"-hjul) men bredden skiljer sig, och framför allt lufttrycket i däcken. Hjulen är bara ca 2cm breda och pumpas upp till ett tryck av 8 bar. Det ger en väldigt liten anläggningsyta mot vägen och gör att du kan cykla fortare och med mindre kraft än på en cykel med standarddäck.

Racercykel

En racercykel är byggd för att vara lätt och snabb. Med en position på cykeln som gör att du inte får så mycket vindmotstånd, smala däck och låg vikt är det lättare att cykla fort. Vi erbjuder för 3:e året i rad möjlighet att hyra en helt ny racercykel från det anrika cykelmärket Bianchi. Cyklarna är helt nya för året. Vi tar hem en cykel i din storlek som du sedan hämtar ut hos oss. Vi hjälper dig att hitta en bra position på cykeln. 

Vätternrundanpaketet 4500:-

I Vätternrundanpaketet ingår:

  • En landsvägscykel som är högst ett år gammal och välservad.
  • Justering av cykeln för att passa just dig.
  • Hyra av cykel f r o m april t o m dagen efter Vätternrundan.
  • Cykelflaska, montering av dina egna pedaler eller våra standardpedaler.
  • Rådgivning inför Vätternrundan 30 min.

Boka cykeln i tid så att du kan vara säker på att få rätt storlek. Cyklarna brukar vara helt uppbokade redan i maj.

ANNONS

 

 

Karta till Cykeluthyrningen

Hitta hit!

Vår cykeluthyrning ligger på Narvavägen 13-17, utanför Historiska museet. Här är också samlingspunkten för våra guidade turer. 

Karta Pil