2020

10 sjöar cykelresa för familjer

Full fart i sjödistriktet runt Salzburg för familjer

 Rundtur från Salzburg

  • Ingen lägre åldersgräns
  • ca. 155 km

7
dagar

30
∅ km per dag

Vad kan vara bättre än att cykla med hela familjen genom underbart landskap och orörd natur? Jo, att svalka av sig i en kristallklar sjö. Det finns massor av skoj att erbjuda i sjödistriktet runt Salzburg, för inte bara en, utan tio sjöar väntar på dig att få bli upptäckta. Stora badplatser med roliga fritidsaktiviteter, små äventyr efter vägen som höghöjdsbanan i Seeham, och lägg till lugnet i naturen. Men först får ni klura på Salzburgs hemligheter medan ni njuter av en god glass eller en bit chokladtårta. Att cykla och bada är roligt - ni har massor att se fram emot kring Salzburgs sjöar!

 

Dag 1: Egen resa till Salzburg

Du anländer till Mozarts kulturrika stad. Oavsett om du strosar längs floden med en glass i handen, blickar ut över Salzburgs tak från kullen ‘Kapuzinerberg’ eller en börjar med en shoppingrunda längs gatan ‘Getreidegasse’ så känner du Salzburgs flärd, det bara osar kultur runtomkring. Hur gammal, eller ung, du än är så kommer Salzburg att förtrolla dig! Informationsmöte ges om resan samt cykelutlämning.

Dag 2: Salzburg - Holzöster ca. 30-45 km + tågresa

Efter en kort tur med tåg startar ni er familjeresa från Oberndorf (vältränade cyklister kan cykla till Oberndorf), där världens mest kända julsång “Stilla Natt” föddes. Sen följer ni den vackra floden Salzach till den varierande naturen i Österrikes största myrområde, här väntar härliga badplatser vid de varma sjöarna Höllerersee och Holzöstersee. Precis som liten variant av Edens trädgård.

Dag 3: Holzöster - Äventyrsdag eller rundtur till Burghausen ca. 40 km

Efter att ha badat i de varma sjöarna, följ då med på en rolig runda ‘Wanderbauerngolf’, en speciell variant av minigolf längs olika vandringsleder som spelas med träklubbor. Alternativt kan ni cykla längs rutten till Burghausen, en vacker stad med sin mycket charmiga gamla stadsdel.

Dag 4: Holzöster - Trumer Seen ca. 35 km

Här i naturreservatet ser det ut som att tiden står still. Du cyklar förbi djurparadiset till Michaelbeuern och vidare till Trumer Seen området med sina tre kristallklara sjöar Obertrumer See, Mattsee och Grabensee. Här är ett fantastiskt tillfälle att svalka sig, ha roligt och ta det lite lugnt i det skimrande vattnet efter en dag på cykeln. 

Dag 5: Trumer Seen, äventyrsdag eller vilodag

Ett snyggt hopp i vattnet? Inte bara ett, utan tre vattenland väntar på er (entré inkluderat). Prova rutschkanan eller flotten, här finns massor av roligt. Än är det inte slut, upplev även höghöjdsbanan där ni kan svinga er så högt som 35 meter upp (öppen onsdag-söndag). Eller så kan man ta en kort cykeltur och bada i det härliga vattnet.

Dag 6: Trumer Seen - Salzburg ca. 35 km

Ni cyklar längs den fantastiska sjön “Wallersee” med sina vackra badplatser. Sen vidare längs den gamla ‘Ischler Bahntrasse’, en numera stängt tågspår, fram till Salzburg. Nu är det tid för att uppleva och utforska alla underbara sevärdheter i en av Europas vackraste städer.

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar er cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt er, så ni kan fortsätta utforska Salzburgs alla hemligheter.