2018’s Cykeltrender

Du kanske precis kommit hem och gjort en varm kopp te, men en sak är säker: cykelsäsongen är snart här! Med mars första solstrålar beger sig de första cyklisterna ut i grönskan och till maj går det inte att stoppa de sanna cyklisterna från att ge sig ut och utforska. Det må bara vara början av 2018 men Bike Swedens experter kan redan förutse årets trender. Se fram emot de kommande månaderna med oss!

Trend 1: Elcykel

Elcyklar kommer bli ännu populärare i 2018. Det är inte så konstigt med tanke på att dessa cyklars “extra kraft” gör en brant uppförsbacke lätt att bestiga. Det är även en av anledningarna till att Bike Swedens kunder väljer elcykel allt oftare. Tack vare motorn klarar du bekvämt av att cykla längre än med en “vanlig” cykel och de tillåter dig att njuta av din semester med enkelhet. Dessutom optimeras Europas cykelvägar kontinuerligt för elcyklar! Värdar anpassar sig efter dem med elcyklars behov och laddningsstationer har börjat dyka upp längs med cykelvägar.

Trend 2: Frankrike

Den som gillar en varierande cykelsemester kommer definitivt uppskatta att cykla i Frankrike. Oräkneliga cykelvägar tar dig från den ena speciella platsen till den andra genom unika vinodlingsområden, kustbyar, lavendelfält och massor av kultur. Beroende på region kan du förstås även njuta av det milda klimatet.

Vi har två nya cykelresor i Frankrike 2018. Våra experter inom cykelresor har upptäckt nya, underbara vägar i Bretagne och Bourgogne.

Trend 3: Cykel & Båt

Cykel & båt-resor erbjuder också en stor mångfald! Floder fascinerar oss - varför inte byta ut hotellrummet till en mysig hytt? På en båtsemester stannar du vid en regions olika stora och små hamnar. Varje dag får du möjlighet att ge dig ut och utforska kultur och natur. På cykel, såklart! Cyklar kan enkelt transporteras ombord.

Det finns många charmiga destinationer för cykel- & båt-semestrar i Österrike, Tyskland och Nederländerna!

Trend 4: Italien

Lojala Bike Sweden-kunder känner förstås till att vi erbjudit cykelresor i Italien länge nu! Men Bike Sweden har skapat ännu fler resor i Italien, en av de populäraste regionerna för cykelsemestrar i 2018. Man kan nästan tro att Italien skapades för att cykla i - med sitt milda klimat, välbyggda cykelvägar och unika natur. Var annars möts Medelhavets livsstil med alpin flärd? De som ännu inte cyklat i Italien bör definitivt skriva upp det på sin önskelista för 2018! Helt nytt i vårt reseutbud är Umbrien - med ett hotells utgångsläge och cykelresan från Turin till Sanremo. 

Lockar någon av dessa trender? Bike Swedens team ger dig gärna råd om vilken resa som passar dig bäst! Kontakta oss här!