2020

Aktivitetsresa för familjer vid Östersjön

Cykla, paddla kanot och promenera vid Timmendorfer strand

     Timmendorfer Strand

  • Ingen lägre åldersgräns
  • ca. 75 km

6
dagar

25
∅ km per dag

De som har varit vid Timmendorfer strand vet precis varför den är den mest kända stranden i Tyskland, och varför dess vik är den finaste vid Östersjön. Vattnet är alltid lugnt, väldigt lite tidvatten och vita stränderna ser ut att aldrig ta slut. På strandpromenaden, där det finns många restauranger och butiker, får man känslan av den baltiska livsstilen. Havet är kristallklart. Det finns stora områden med underbar natur här med östra Holsteins landskap som har djupgröna skogar och lysande sjöar. Det är kort och gott en fantastisk område att spendera en familjesemester i. En aktiv semester vid Östersjön har massor att erbjuda: ni kan vandra genom naturskyddsområdet ‘Aalbeek-Niderungen’ till Tysklands lägsta punkt, med cykel kan ni kolla in ön Fehmarn och med kanot kan ni utforska Lübecks hemligheter. Det finns även ‘Sea Life’ och alla dess solstolar som bara väntar. Så, packa badkläderna, knyt vandringsskorna och följ med oss till Östersjön. “Du kan göra allt här, men ingenting är obligatoriskt!”

 

Dag 1: Egen resa till Timmendorfer strand

Ankomst till Östersjön och Timmendorfer strand där ni flyttar in på ert boende. Resedokumenten och hyrcyklarna (om bokade) finns på ert hotell. Idag har ni tid att kolla igenom det stora utbudet av aktiviteter som erbjuds.

Dag 2: Promenera ca. 3 tim.

På den första dagen passar det att utforska området med en härlig promenad. Satsa på strandpromenaden och Niendorf hamn. Sen strosar ni längs promenaden och ger er in i Östersjöns moderna livsstil. Ni fortsätter till Niendorfs fågelpark, där det finns ungefär 1000 olika arter att skåda. Från en av de långa träbroarna via Aalbeck kan ni beundra alla de underbara fåglarna i det vilda. Ni går förbi sjön Heemelsdorf där ni hittar Tysklands lägsta punkt. Ni återvänder till Timmendorf strand och ert boende genom det vackra naturskyddsområdet Aalbeck-Niederungen. Tidsåtgång: ca 3 timmar

Dag 3: Cykeltur till ön Fehmarn ca. 25-45 km

Idag tar ni tåget (i egen regi) i ca. 1,5 timme till den Baltiska ön Fehmarn. Så snart ni har korsat den imponerande Fehmarn-bron så får ni känslan som ön avger. Ni startar turen från stationen ‘Burg auf Fehmarn, på cykelvägen som har byggts på de gamla tågspåren som leder söderut och mot den Södra stranden. Här kan ni plocka fram badkläderna och njuta i en av de tusentals solstolarna. Om vädret inte är det bästa så är det perfekt att hänga vid den gigantiska bassängen ‘FehMare’. Sen fortsätter ni efter cykelvägen till Puttgarten som går längs västkusten. Det finns flera badplatser efter vägen där ni kan svalka er. Njut av de vackra vyerna över klipporna! Det går vidare mot Niobe monumentet och därifrån beger ni er tillbaka där ni startade genom öns inlandsområde. För de som vill bada längre kan ta den kortare cykelturen. Ni åker sen tillbaka till Timmendorf strand med tåg.

Dag 4: Paddla kanot - Tur runt gamla stan i Lübeck ca. 2 tim.

Hansastaden Lübeck är verkligen värt ett besök, den gamla stan är så pass välbehållen att den har blivit ett av UNESCOs världsarv. Här finns riklig kultur och mycket för barn att utforska, från Lübecks hamn till ett historiskt äventyrsområde, fartyg och lekplatser. Ni kommer utforska gamla stan i Lübeck från ett unikt perspektiv - från en kanot! Efter en kort tågresa och promenad blir ni tilldelade er utrustning och ni kan hoppa i kanoterna. Oavsett riktning så gör de lätta strömmarna paddlingen till en behaglig tur, oavsett förmåga. Paddla runt och observera stans liv och rörelse från vattnet. Långsamt kommer ni åka genom ‘Strecknitzfahrer’ kvarteret och förbi museet. Efter er kanottur tar ni tåget tillbaka till Timmendorfer strand. De mer sportiga familjerna kan cykla rutten till och från Lübeck. Varaktighet kanottur: ca. 2 timmar

Dag 6: Neustadt rundtur ca. 40 km

Idag hoppar ni upp på cykeln igen. Ni cyklar längs promenaden mot norr förbi SEA LIFE Timmendorf där det finns över 2500 djur i över 38 behållare och akvarier. Fortsätt till Scharbeutz och Haffkrug. Östersjön med sina sandstränder kommer locka er till ett dopp, eller så kanske ni hellre vill ta en glasspaus? Det stora nöjesfältet Hansa-Park är belägen här, den har över 125 attraktioner med många berg och dalbanor! Här kan vi garantera skoj! Sen fortsätter ni längs cykelvägen till Neustadt hamn via Pönitz am See tillbaka till Scharbeutz. Sen är det inte långt kvar tills ni är tillbaka på ert hotell. 

Dag 6: Hemresa eller extradagar 

Efter att ha varit ute i naturen och varit äventyrlig i några dagar är det nu dags att åka hem. Eller vill ni förlänga er semester och tillbringa några fler dagar på stranden?