2020

Aktivitetssemester i norra Portugal för familjer

Oändliga stränder, blått hav och gröna kuster

   Viana do Castelo

  • Från 6 år
  • Många aktiviteter inkluderat!

8
dagar

6
aktiviteter

Vid floden Limas mynning, som ligger mellan havet och bergen, är den magiska staden Viana do Castelo belägen. Direkt vid Cabedelostranden ligger ert hotell och är därmed den perfekta basen för era aktiviteter. Låt oss starta veckan med lite SUP (stand up paddle): upptäck orörda stränder, kantiga klippor och gröna kustlinjer från vattnet. Upp i bergen och njut av hisnande vyer medan du cyklar eller vandrar. De underbara oändliga stränderna och havet som gnistrar är den perfekta lekplatsen med en surfbräda. Denna aktiva semester i norra Portugal kan vi varmt rekommendera för alla familjer!

 

Dag 1: Egen resa till Viana do Castelo

Ankomst till Viana do Castelo och incheckning på ert hotell. Njut av havsutsikten!

Dag 2: SUP flodtur ca. 2 timmar

Idag börjar ni med en sväng Stand up Paddle. Ert äventyr startar från en flodö som ligger en liten bit utanför staden. Ni följer floden nedströms. Snart har ni en hisnande panoramautsikt över Viana do Castelo. Ni passerar ostronodlingar och glider långsamt under den imponerande Eiffel-bron. En häftig upplevelse för hela familjen!

Dag 3: Mountainbike ca. 4-5 timmar

Hoppa upp på cykeln och ge er iväg på en tur med mountainbike genom Portugals magiska landskap. Ni cyklar till den högsta punkten i Santa Luzia. När ni når toppen väntar en 360° panoramautsikt. Den utmanande stigningen följs av en rolig och härlig tur nedför och förbi Areosa. Alla äventyrare får här testa sina färdigheter i nedförsbacken. En dag fylld av cykel-action!

Dag 4: Surfing ca. 2 timmar

I norra Portugal finns det otaliga platser för att surfa! Det finns många möjligheter för både nybörjare, erfarna surfare och proffs! Direkt på stranden utanför ditt hotell kan du prova att surfa för första gången, och kan även bygga vidare på dina nyvunna färdigheter. Instruktörer finns alltid nära för att hjälpa dig. Portugal är en perfekt plats att lära känna vågorna på och lära sig surfa.

Dag 5: Vandring ca. 3 timmar

Knyt dina skor och slå följe på en tur över de böljande kullarna i norr. Er guide visar er till unika platser. Du kommer upptäcka alla de olika sidorna av ön, ni går förbi landsbygden, ser den vilda kustlinjen och går genom Viana do Castelos centrum. När ni når toppen belönas ni med en hel underbar utsikt över landskapet och havet. 

Dag 6: Cykeltur ca. 2 timmar

Lugnt cyklar ni över den berömda Eiffel-bron in till centrum. Där kan ni antingen ge er ut på en båttur, besöka den historiska stadskärnan eller ta en god fikapaus i Praia Norte. På vägen tillbaka cyklar ni förbi den lugna hamnen. Alternativt vid solnedgången så har ni möjlighet att cykla runt strandviken till fiskehamnen i Pedra Alta. Strandbaren erbjuder välsmakande cocktails, speciellt vid solnedgången med utsikt över alla fiskebåtar.

Dag 7: Aktivitet av eget val

Norra Portugal har så många häftiga utomhusaktiviteter att erbjuda. Idag kan ni göra vad ni själva önskar. Barnen kan springa av sig i Barnklubben medan föräldrarna kopplar av på en yogakurs. Eller kanske upptäcka mer av landet under en cykeltur? Guiderna visar er gärna fler fantastiska vandringsturer, eller varför inte testa hotellets spaområde. En till spännande dag i Portugal väntar!

 

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukost slutar er resa. Har ni lust att stanna några extra dagar? Det finns fortfarande så mycket att se!