2020

Aktivitetssemester vid Gardasjön för familjer

Trentinos aktiva semester för hela familjen

   Riva del Garda eller Arco

  • Från 6 år
  • Många aktiviteter inkluderat!

8
dagar

6
aktiviteter

Italiens största sjö, Gardasjön, är en perfekt plats för aktivitetsälskande familjer. Vid Gardasjöns kust finns det inte bara “Dolce Vita” och den italienska atmosfären att vänta under denna semester för hela familjen. Ni kommer att beundra den imponerande utsikten över bergen, utforska den lugna sjön med kajak och cykla i behagligt tempo genom det fantastiska naturlandskapet. Under canyoning upplever ni naturens underverk med alla era sinnen innan det är dags för sol och bad på en av de underbara stränderna vid Gardasjön. Er semesterdestination anses vara en fantastisk plats för cyklister, bergsklättrare och surfare. Följ med oss till Gardasjön och njut av pizza, pasta och glass efter era äventyr! 

 

Dag 1: Egen resa till Riva del Garda eller Arco

Ankomst till Riva del Garda (kategori A och B) eller Arco (kategori C) vid Gardasjön. Under ert välkomstmöte i Arco får ni detaljerad information om ert kommande program.

Dag 2: Cykelupplevelse för familjer ca. 3-4 timmar

Ta era cyklar och ge er iväg på en upptäcktsfärd! Långt ifrån de populära stigarna kommer ni med er guide att uppleva det fantastiska området vid Gardasjön. Ni håller er alltid till asfalterade vägar med väldigt lite trafik och idag lär ni verkligen känna denna plats. Ni tar en paus vid glassbaren där ni kan prova den bästa glassen eller gå till en restaurang och njuta av läckra tilltugg. Helt enkelt en fantastisk start på er vecka.

Dag 3: Klättring ca. 3-4 timmar

Här är det inte bara föräldrar och barn som får valuta för pengarna. Gardasjön anses vara en av de bästa regionerna för klättrare. Här kan även nybörjare få sin första erfarenhet av klättring, och samtidigt lära känna naturen bättre. En halv dag av rolig klättring på en naturlig berggrund som är lämplig för hela familjen.

Dag 4: Familjens äventyrsvandring med skattjakt ca. 3-4 timmar (period 1 + 2)

Ni beger er av på en upptäcktsfärd. Ni går iväg från de populära stigarna och följer naturens gång: ibland klättrar ni, sen korsar ni genom olivlundar eller tacklar små klippor. Dagens höjdpunkt kommer dock definitivt att vara skattjakten! Kan ni lösa gåtan och lägga händerna på skatten?

Kajaktur ca. 2 timmar (period 3)

Idag väntar ett riktigt äventyr! Utrustade med kajak och paddel börjar ni på ‘Lago di Cavedine’ - Cavedinesjön. Njut av den fantastiska panoramautsikten! Bredvid sjön hittar ni bergen Monte Bondone, Monte Casale och Monte Gazza. Paganella. Ni paddlar längs sjön mellan västkusten, full av lugn natur, och östkusten. Tillsammans med er guide kommer ni ha en enkel och härlig paddlingstur utan brådska. Ett riktigt coolt äventyr!

Dag 5: Vilodag

Efter så många äventyr är en vilodag precis vad ni behöver! Alternativt tar ni en bräda och paddlar er över den glittrande Gardasjön. Det är helt upp till er om ni spenderar dagen med att ta det lugnt på stranden, eller om ett annat äventyr ropar på er.

Dag 6: Via ferrata ca. 3-4 timmar

Idag blir det spännande, via ferrata står på menyn! Ni kommer uppleva området från hög höjd och njuta av fantastiska vyer! Allt ingår i denna aktivitet. Utrustade med sele och hjälm och alltid säkrade med rep går ni över stålvajrar, järnstegar och ibland konstgjorda steg upp för berget. Detta äventyr svetsar ihop er och ger er minnesvärda stunder från denna semester!

Dag 7: Skogsäventyr Rio Luina ca. 3-4 timmar (period 1 + 2)

Ni kommer att känna er som Indiana Jones när ni ger er av i den naturliga äventyrsparken genom skogen. Grönskande gröna skogar, fantastiskt landskap, och under er väntar den brusande floden medan ni tar er an de utmanande hindren. Via ferrata genom Lunias klyfta är ett sant äventyr som kommer sätta ett leende på alla barns läppar.

Canyoning för familjer ca. 4 timmar (period 3)

Idag får ni en uppfriskande paus från de varma sommardagarna! Här har vattnet slipat sin väg genom ravinen i tusentals år. Perfekt för er, det innebär ju att ni får chansen att uppleva denna mystiska ravin genom att hoppa, glida och stänka. Skoj och action kombinerat kan vi garantera för både vuxna och barn under detta äventyr.

 

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Idag går turen hemåt. Men, efter så många äventyr, kan det inte vara skönt att ha en extra dag att vila upp er? Eller kanske en sväng till nöjesparken ‘Gardaland’ lockar? Alla alternativ finns för er att välja, åka hem eller stanna en dag till.