2020

Bayern aktivitetsresa för familjer

Äventyr vid sjön Sylvenstein

   Fall vid sjön Sylenstein

  • Från 6 års ålder
  • Många aktiviteter inkluderat!

8
dagar

6
aktiviteter

Sjön Sylvenstein är omringad av nästintill orörd natur, inte långt från det massiva bergsområdet i naturreservatet Karwendel. Det fjordliknande landskapet och den idylliska bergsjön skapar ett panorama som man annars bara ser på vykort. Här är var ni kommer spendera er semester, i en liten by belägen direkt vid Sylvensteinsjön. Med sitt avlägsna läge är det perfekt för de som söker lugn, men även en perfekt ‘lekplats’ för aktivitetsälskande familjer. Ingen annanstans kan ni uppleva så många utomhusaktiviteter på samma ställe: stand up paddling, kanot, mountainbike-cykling, geocaching, bergsklättring, vandring och mycket mer! Och det bästa är att ni komponerar er egen resa! Så, välj era aktiviteter och skapa ett alldeles eget äventyr, mitt i Bayerns underbara landskap!

 

Dag 1: Egen resa till Fall vid sjön Sylenstein

Ankomst till Fall. Informationsmöte inför er vecka full av äventyr.

Dag 2-7: Aktivitetsprogram

4 självguidade och 2 guidade aktiviteter är inkluderade i resepriset. Ni har flexibiliteten att välja en aktivitet till varje dag av följande:

Kanotpaddling

Ta en kanot och paddla på, ta på flytvästen och utforska Sylvensteinsjön. Omringad av ett bergpanorama paddlar ni genom den lugna sjön och njuter av stillheten. Varaktighet: ca 4 timmar / självguidad.

Stand up paddling

Stand up paddling är en typ av sport som kommer från Hawaii, skräddarsydd för surfare och för alla de som strävar efter att bli en surfare. Allt du behöver är en bräda, en paddel och flytväst för ditt första försök på denna lugna sjö. Mindre barn kan hoppa upp på sina föräldrars bräda och följa med. Varaktighet: 3-4 timmar / självguidad.

Mountainbike

Isars flodkant ‘Isarwinkel’ och landskapet kring Sylvensteinsjön är det perfekta området för en tur på mountainbike. Det är bara att ta en cykel och välja den tur som lockar mest av alternativen som finns. Det finns turer för alla svårighetsnivåer. Varaktighet: 3-4 timmar / självguidad.

Vandringstur

‘Karwendel’ ses generellt som en av de bästa vandringsplatserna i Alperna. Här kan ni välja en rutt som tar er högt upp till den befriande naturen. Guiderna på plats hjälper er att välja en passande tur och visar vilka kartor som är bra att ta med. Varaktighet: ca 4 timmar / självguidad.

Geocaching för hela familjen

Vill ni variera, mer än att bara gå i platt terräng? Då ska ni haka på skattjakten. Kul för hela familjen! Utrustade med GPS-mottagare ger ni er ut på jakt efter de gömda cacharna. De kan finnas i skogen, på en äng eller efter en stig. Kan ni hitta alla? Varaktighet: ca 3 timmar / självguidad.

Spelpaket för ung och gammal

Vill ni ha en underhållande speldag utomhus? Ni kommer inte bli uttråkade av curling, boule och frisbee. Den lokala guiden förser er med material och förklarar varje spel. Varaktighet: 2-3 timmar / individuell.

 

Bergsklättring för barn

Utrustad med sele och allt annat som kan tänkas behövas beger ni er för att övervinna klätterväggen. Er guide ger en kort introduktion, och finns alltid nära för er säkerhet. Det finns två platser att klättra på bakom huset, anpassat för barn. En klättringupplevelse är spännande för alla! Varaktighet: ca 1,5 timme / guidad

Familjerafting på floden Isar

Floden Isar ger ideala och lätta förhållanden för en introduktion i forsränning. Längs denna vilda och romantiska flod fortsätter ni i en härlig takt över Isars brusande vågor och flodkrök. Ett sant forsränningsäventyr, där vi kan garantera att hela familjen blir blöt! Varaktighet: ca 3,5 timmar / guidad

Höghöjdsbana och klätterskog

10 parkourare väntar i den högsta klätterskogen i Tyskland. Alla hinder ska övervinnas, väldigt högt upp. Förutom det så är det en sann naturupplevelse då banan är integrerad i den naturliga bergsskogen. Eller så kan ni besöka den närliggande klätterparken i Brauneck med dess 90 stationer. Oavsett så blir det en underbar dag för äventyrslystna familjer. Varaktighet: ca. 4 timmar / guidad

Guidad vandringstur

Vad är bättre än vandra genom en underbar bergsvärld tillsammans med familjen? Lätt: med en guide som visar er alla hemligheter i området. Om du tycker om att upptäcka naturen till fots, då kommer denna upptäcktsfärd med er guide verkligen att uppskattas. Varaktighet: ca 4 timmar / guidad.

Bågskytte för hela familjen

Ge er på bågskytte och smyg genom skogarna som Robin Hood. Den ni! Under denna aktivitetsvecka är det precis vad ni kan välja att göra. Utrustade med pil och båge visar er guide hur man gör och har ett antal tips för dig som är stadig på handen. Varaktighet: ca 1,5 timmar / guidad. 

‘Tubing’ med guide 

En av de bästa sätten att upptäcka floden Isar på är ‘tubing’. En ny aktivitet som erbjuder mycket kul! Ni kryssar längs vågorna nedför floden från Lenggries till Bad Tölz. Alla får en varsin ring och guiden visar hur ni kontrollerar den. Tillsammans med guiden kommer ni har en grym upplevelse! Tubing passar alla som älskar att ha kul i vattnet. Varaktighet: ca 3,5 timmar / guidad

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Idag är det dags att säga adjö till den lugna Sylvensteinsjön. Eller vill ni ha en extra dag för att upptäcka Bayern ännu mer?