2020

Beaujolais cykel- och vinresa

Det magnifika franska Toscana

 Lyon - Macon

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 105 km

5
dagar

35
∅ km per dag

Beaujolais är en av de mest välkända vinerna i världen, men det finns många överraskningar gömda i de pittoreska vingårdarna som inkluderar många nya vinproducenter och det lokala köket som serveras i gammaldagsa bistron och vackra miljöer. Denna resa tar dig genom Beaujolais alla vingårdar som sträcker sig från Lyon till Macon. Du cyklar genom landsbygd känd som La Terre des Pierres Dorées, ‘landet med guldstenarna’, som är otroligt vackert! Där finns intakta medeltidsbyar belägna mitt bland de böljande kullarna och imponerande slott som stoltserar i fjärran. Området kallas även Frankrikes Toscana.

 

Dag 1: Egen resa till Lyon

Ankomst till Lyon och en taxi tar dig till ditt hotell nära Asne. I receptionen finns ditt resematerial med instruktioner och information om din resa och du får tillgång till din cykel. Middag serveras på hotellets restaurang.

Dag 2: Asne - Vaux en Beaujolais ca. 45 km

Du startar din cykling i ‘Guldstensregionen’, så kallad då husen här är byggda med en sällsynt sorts kalksten som ger dom denna speciella nyans. Pittoreska byar som har funnits i århundraden och där tiden verkar ha stått still och svepande dalar följer dig på din tur genom landet. Du cyklar till Oingt, som ses som en av Frankrikes absolut vackraste byar. Belägen på en grönskande höjd har denna befästa by ett medeltida torn som ger magiskt utsikt över det omgivande landskapet.

Dag 3: Vaux-en-Beaujolais - Romanéche-Thorins ca. 30 km

Byn Vaux-en-Beaujolais reser sig som en liten by i en saga - denna pittoreska stenstad ligger på en stenig klippa omgiven av ett hav av vingårdar. Dagens rutt tar dig genom vingårdarna med den klassificerade beteckningen av Beaujolais byar. När du når Romanéche-Thorins blir du inbjuden till en lärorik tur på Hameau Duboeuf genom en magisk värld tillägnad vin och dess rankor.

Dag 4: Romanéche-Thorins - Mâcon ca. 30 km

Dagens rutt leder dig genom dalarna i Beaujolais: Saint-Amour-Bellevue, Solutré-Pouilly och Mâcon. Du fortsätter genom vingårdarna med de mest kända vinbeteckningarna som Moulin-á-Vent, Chénas, Fleurie, Julienas och Saint-Amour. Innan du kommer fram till Macon passerar du Solutréklippan, ett unikt landskap med panoramavy.

Dag 5: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.