2020

Beaune cykel- och vinresa

Den perfekta resa för vinälskare!

 Beaune

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Hyrcykel ingår!
  • ca. 65 km

4
dagar

35
∅ km per dag

Spendera en harmonisk långhelg i vinregionen tillägnad ditt välbefinnande. Du kan vara säker på att vara på rätt plats och bli charmerad av de genuina vingårdarna i Bourgogne. Från Beaune, ‘vinhuvudstaden’, ger du dig av för att utforska de två kända vinproducerande områdena: Cote de Beaune och Cote de Nuits. Du följer vägen ‘Grand Cru route’ och kommer stöta på charmiga vinbyar som Pommard, Meursault, Vougeot, Gevrey och Chambertin. Vi kommer att visa dig några av vinernas hemligheter och de härliga stunderna som det skapar.

 

Dag 1: Egen resa till Beaune

Du anländer till Beaune och ditt hotell som är beläget i hjärtat av staden. Information om resan och utdelning av resematerial och cyklar. Ta en promenad längs de medeltida gatorna i Beaune, vallarna och basilikan Notre Dame med gobelänger från 1400-talet. Ta en drink på en av de många caféerna på huvudtorget. 

Dag 2: Rundtur Beaune - Cote de Nuits vingårdar ca. 35 km

Dagens rutt tar dig norrut från Beaune mot Grand Cru vingårdarna i Corton och Corton Charlemagne, innan du cyklar in i Cote de Nuits vingårdar. Du passerar de charmiga och kända vinproducerande byarna Vosne Romanée med sitt slott Clos de Vougeot, Chambolle Musigny och Gevrey Chambertin. Du tar dig tillbaka till Beaune med tåg under eftermiddagen.

Dag 3: Rundtur Beaune - Cote de Beaune vingårdar ca. 30 km

Dagens tur tar dig genom de berömda vingårdarna i Pommard och Volney, Bourgognes skatt av röda viner. Turen är fin och plan hela dagen och svänger sen tillbaka mot de kända vingårdarna Meursault och Puligny-Montrachet, charmiga byar som gör världens bästa vita Chardonnay. Du är tillbaka i Beaune på eftermiddagen.

Dag 4: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.