2020
Berlin panorama

Berlin & Brandenburg cykelresa

Känn historiens vingslag runt den tyska huvudstaden

 Rundtur från Berlin

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 265 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Berlins omgivning är rik på skogar och sjöar. Här finns gott om möjligheter till bad eller picknick vid strandkanten. Samtidigt får du uppleva den restaurerade staden Potsdam och den spännande storstaden Berlin, två städer med lika intressant historia som nutid, och med berömda byggnader som slottet Sanssouci och Brandenburger Tor. Du cyklar genom mindre städer med tegelstensarkitektur i gotisk stil och kommer även att stifta bekantskap med de mörka delarna av Tysklands historia genom minnesmärket och museet Sachsenhausen. 

Brandenburger Tor

 

Dag 1: Egen resa till Berlin 

Berlin är genom sitt kulturella och historiska arv en av Europas mest spännande och dynamiska huvudstäder. Teatrar, museer, festivaler, nattlivet och arkitekturen har gett staden ett världsrykte. På sena eftermiddagen infomöte och cykelutlämning. Övernattning i Berlin.

Potsdam

Dag 2: Berlin - Potsdam ca. 40 km

Du börjar med att cykla genom regeringskvarteren, och du passerar Brandenburger Tor och Potsdamer Platz. Du följer den gamla Heerstraße, en av Berlins längsta gator. Botaniska trädgården är värd ett besök innan du fortsätter mot ditt dagsmål Potsdam. Här är det inte bara slottet Sanssouci som är världsarv. Omkring 500 hektar parker och cirka 150 byggnader som hör till världsarvet väntar på dig. Övernattning i Potsdam.

Neues Palais i Potsdam

Dag 3: Potsdam - Brandenburg an der Havel ca. 55 km

Efter att ha tittat på Potsdams sevärdheter cyklar du längs floden Havel till staden Werder, vars vackra gamla centrum ligger på en ö. Fruktodlingar och sjöar präglar landskapet fram till dagens mål Brandenburg an der Havel. Övernattning i Brandenburg an der Havel.

Groß Behnitz Brandenburg

Dag 4: Brandenburg an der Havel - Groß Behnitz/omgivning ca. 45 km 

Du cyklar längs sjön Beetzsee till slottet Ribbeck, som är byggt i nybarockstil. Du fortsätter mot Groß Behnitz och till lantgodset Borsig. 
Övernattning i Nauen.

Havels kanaler

Dag 5: Groß Behnitz - Oranienburg ca. 60 km 

Du passerar Nauens gamla stadsdelar och fortsätter längs Havels kanaler mot målet för din dagsetapp Oranienburg. Här kan du besöka markgrevskapet Brandenburgs äldsta barocka slott samt minnesmärket och museet för koncentrationslägret Sachsenhausen. Övernattning i Oranienburg.

Uckermark

Dag 6: Oranienburg - Berlin ca. 65 km 

Du passerar minnesmärket Sachsenhausen och DDR-regeringsmedlemmarnas före detta bostadsområde Waldsiedlung nära Wandlitz innan du når cykelleden Berlin - Usedom, som kommer att leda dig tillbaka till den tyska huvudstaden. Övernattning i Berlin.

Utsikten från Siegessäule Berlin

Dag 7: Berlin på egen hand 

Njut av en heldag Berlin och besök Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Siegessäule och andra sevärdheter. Det finns mycket att upptäcka i denna dynamiska stad. Övernattning i Berlin.

Reichstag i Berlin

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykeltur i Berlin och Brandenburg. Vi bokar gärna extradagar åt dig.