2020

Berlin stjärntur cykelresa

En stad - 1.000 sidor

 Berlin

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 95 km

7
dagar

20
∅ km per dag

Berlin är inte bara den största staden i Tyskland, den är en av de mest mångsidiga också. Stora byggnader från Preussisk historia som Brandenburger Tor som växlas med modern arkitektur som Sony Center och teatern på Potsdamer Platz. På denna tur får du lära känna både det moderna och historiska Berlin, staden som delade Tyskland. En liten omväg till Potsdam, huvudstaden till grannen Brandenburg, är också en del av denna resa. Potsdam väntar på dig med Sanssouci Slott och fascinerande kulturellt landskap i världsklass.

Dag 1: Egen resa till Berlin

Du ankommer till centrala Berlin (‘Berlin Mitte’). Du får din cykel (om bokad) och viktig information om resan senare under eftermiddagen. Avsluta dagen med en mysig middag (ingår). 

Dag 2: Guidad sightseeing och båttur på floden Spree ca. 15 km

En omkring tre timmar lång sightseeingtur (endast kat. A) visar dig kända sevärdheter i Berlin, som regeringsdistriktet, Potsdam Platz och Museuminsel. På eftermiddagen får du många fler intryck under en båtresa (ingår). Vänligen informera vid bokningstillfället om du önskar sightseeingturen på engelska.

Dag 3: Potsdam, Preussiska Arcadia ca. 25 km

Start och mål för denna etapp är huvudstationen i Potsdam. Tågbiljetter med cykel ingår. Du kommer få se UNESCOs världsarv ‘Palats och parker i Potsdam och Berlin’ med Sanssouci Slott. Brandenburgs huvudstad visar sig som internationell, till exempel med den ryska kolonin och det Nederländska distriktet. 

Dag 4: Gränslandet och minnen från Muren ca. 15 km

Idag startar turen vid tågstationen Gesundbrunnen. Tågbiljetter med cykel ingår. En resa till Berlin skulle inte vara komplett utan minnen från den tidigare delningen. Därför leder rutten dig längs den tidigare gränsen. Du får se minnesplatser, vakttorn och East Side Gallery, en kvarstående del av Berlinmuren målad av konstnärer från hela världen. Du tar tåget tillbaka från stationen Treptower Park.

Dag 5: … baddags vid Wannsee (sjö) ca. 35 km

Idag börjar turen med tunnelbanestationen Onkel Toms Hütte. Biljetter med cykel ingår. Vid Wannsee kan du se Berlin som stad, som karaktäriseras av skog och vatten. Du leds till Schlachtensee, badstranden Wannsee, målaren Max Liebermanns semesterstuga och bron Glienicker Brücke. Du följer sjön Griebnitzsee tillbaka till tunnelbanan eller tåget tillbaka till Berlin (ingår).

Dag 6: Eget val

Kultur, historia och natur: Njut av Berlins många sidor eller av omgivningen. Du gör det som du gillar bäst!

Dag 7: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.