2020

Bodensjön cykelresa för familjer

Cykelsemester med många överraskningar

 Rundtur från Konstanz

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • Många aktiviteter inkluderat! 
  • ca. 150 km

 

8
dagar

30
∅ km per dag

Vi har tagit fram den här resan för att passa familjer med barn. Etapperna är lättcyklade och vi har all utrustning på plats till barnen. Den här cykelresan vid Bodensjön äger rum vid den östra delen av sjön, som kallas Obersee, som vid Bregenz närmar sig  Alperna. Alla kända Bodensjön-städer ligger längs vägen: Konstanz, Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Bregenz och Arbon. Rutten går alltid nära stranden och med utsikt över bergen. Platta vägar på i stort sett helt asfalterade cykelvägar, dels direkt längs stranden, dels längs kajerna.

 

Flicka i Konstanz

 

Dag 1: Egen resa till Konstanz

Ni börjar er cykelresa i Konstanz, den största staden vid Bodensjön, som har kvar sin medeltida stil. Promenera i de gamla delarna, besök Sea Life Centers akvarier eller Arkeologiska museet. Bara en liten bit härifrån ligger den schweiziska staden Kreuzlingen med sin livliga hamn och populära park. Övernattning i Konstanz.

Dag 2: Konstanz - Unteruhldingen / Meersburg
ca. 25-30 km + båtresa

Från Konstanz cyklar ni till den närliggande blomsterparadiset, ön Mainau (ingår), där ni även hittar det berömda fjärilshuset och en spännande äventyrslekpark. Ni tar er från Wallhausen till Überlingen med båt, för att sen trampa den sista biten till Unteruhldingen

Dag 3: Unteruhldingen - Friedrichshafen
ca. 20-25 km

På Dwelling museet i Uhldingen kan ni lära er om hur våra förfäder levde vid Bodensjön under stenåldern: De byggde sina numera berömda hus på pålar i vattnet. Efteråt cyklar du till medeltida Meersburg där ni kan besöka inte bara ett, men två slott. För att sen fortsätta mot Immenstaad och Friedrichshafen.

Dag 4: Utflykt till Ravensburger Spieleland,
ca. 30 km eller med buss

Cykelvägen till Spieleland är egentligen inte så lång, men rätt kuperad. Därför rekommenderar vi att ta bussen (ingår ej) från Friedrichshafen hela vägen till nöjesparken. Här flyger tiden förbi, det finns så mycket att se, prova, bygga och massor av annat spännande! 

Cykelfamilj vid Bodenjsön

Dag 5: Friedrichshafen - Lindau ca. 30 km

Om ni inte har besökt Zeppelin-museet än, så borde ni göra det idag! Vägen till Lindau går fort, så ni har gått om tid att kolla in museet där ni kan skåda de berömda luftskeppen, även kallade 'zeppelinare'. Efteråt cyklar ni genom Langenargen med sitt vackra Slott Monfort, vidare till den bayerska staden Lindau vars hamn bevakas av ett 6 meter högt lejon. 

Dag 6: Lindau - Rorschach / Arbon ca. 40 km

Ni kommer till Bregenz, där ni borde ta er första paus. Linbanan tar er upp till toppen av berget Pfänder ovanför Bregenz. Här kan ni inte bara njuta av den fantastiska utsikten, men även säga hej, eller 'servus' som österrikarna, till djuren i djurparken.  Väl tillbaka på cyklarna når ni Höchst, där ni snart korsar den Schweiziska gränsen där ni kommer fram till ert etappmål Rorschach, och några kilometer längre bort Arbon.

Hamnen i Arbon Bodensjön

Dag 7: Rorschach - Konstanz ca. 40 km

Via Arbon, en före detta romersk bosättning, och hamnstaden Romanshorn cyklar ni tillbaka till Konstanz. Cykelvägen går oftast direkt längs sjöstranden. Längs vägen finns många möjligheter att bada i sjön eller att belöna sig med en glass. I Konstanz bör ni passa på att titta på den äldsta delen, Niederburg, eller besöka undervattensvärlden på Sea Life Center om ni inte redan gjort det.

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar er familjeresa vid Bodensjön. Vi bokar gärna extradagar åt er.