2020

Bordeaux cykelsemester

Tallskogar, eleganta städer, historiska byar med ostronodling

 Bordeaux - Arcachon

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 235 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Denna cykelresa startar i södra Bordeaux, i vingårdsregionen Graves/Sauternes och Arcachonbukten. Bukten är en dröm för de som älskar att vara utomhus: tallskogar, sanddyner, eleganta städer, historiska byar med ostronodling - och cykelvägar för att kunna uppleva allt detta. Efter vägen kommer du få möjligheten att prova några röda viner och både torra och söta vita viner. Du kommer även upptäcka de lokala specialiteterna som “le bœuf de Bazas”, lamprey à la bordelaise, cannelés och ostron från Arcachon. Några attraktioner värda att se är slotten Château de la Brede, Château d'Yquem och Château de Roquetaillade, katedralen i Bazas och ‘Dune du Pilat’ som är Europas största sanddyn.

Dag 1: Egen resa till Bordeaux

Ankomst till Bordeaux och incheckning på ditt hotell, beläget i det historiska centrumet. I receptionen får du ditt resematerial med kartor och den information du behöver för din resa. 

Dag 2: Bordeaux + transfer till Martillac

Du har hela dagen att upptäcka vackra Bordeaux, staden vid floden Garonne och listad som UNESCO världsarv. Promenera efter efter floden, koppla av i en park, klättra de 229 trappsteg upp till tornet Pey-Berland och njut av den unika atmosfären i de gamla delarna av Bordeaux. Senare under eftermiddagen tar en taxi dig till Isle-Saint-Georges där du även får tillgång till din cykel på ditt charmiga B&B.

Dag 3: Martillac - Barsac ca. 35 km

Du börjar din cykling med att lämna Martillac med sikte på La Bréde, och glöm inte att besöka slottet där författaren Montesquieu föddes. Sen korsar du vingården i Grave genom byarna Saint-Morillon och Saint-Michel-de-Rieufret på din väg mot Barsac, belägen mellan de vita vinerna från Graves och de söta vinerna från Sauternes. 

Dag 4: Barsac - Bazas ca. 30 km

Idag kommer du få upptäcka Sauternes. Du kommer korsa några av de mest prestigefyllda vingårdarna vid Châteaux d’Yquem, Suduiraut och Guiraud. Längs vägen kommer du även få se det medeltida slottet Roquetaillade. Väl framme i Bazas får du inte glömma att besöka katedralen, daterad från 1200-talet till 1500-talet och är nu ett av UNESCOs världsarv. 

Dag 5: Bazas - Salles / Le Barp ca. 60 km

Du lämnar Bazas och följer cykelvägen som tar dig till Arcachonbukten. På vägen får du möjlighet till en vilopaus vid sjön i Hostens, ett litet paradis mitt i skogen i nationalparken Landes de Gascogne. Du stannar i Salles över natten.

Dag 6: Salles / Le Barp - Arcachon ca. 50 km

Efter frukost ger du dig av mot Arcachonbukten. Från Salles till Mios följer du floden som flyter norrut in i Arcachonbukten. Längs vägen kommer du se den ornitologiska parken i Le Teichs, ett naturreservat för vilda fåglar. 

Dag 7: Rundtur Arcachonbukten ca. 60 km

Från Arcachon korsar du bukten med båt till Cap Ferret. Du får uppleva charmen i byarna där ostron odlas, som gör detta område så känt. Passa på att prova några ostron på vägen!

Dag 8: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.