2020

Bourgognes vinvägar på cykel

Från Beaune till Macon på ‘Voie Verte’

 Beaune - Macon 

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 165 km

7
dagar

35
∅ km per dag

Bourgogne är en fantastisk region att cykla i! Lugna vägar, fina boenden, många vingårdar och platser där du kan provsmaka vin och njuta av det fantastiska köket. På denna cykelresa kommer du cykla genom underbara typiskt franska städer som Givry, Santenay, Puligny-Montrachet och Pommard. Du får njuta av lugnet på cykelvägen Voie Verte (‘gröna vägen’) och du kommer uppskatta den naturliga skönheten i detta område.

Dag 1: Egen resa till Beaune

Ankomst till vackra Beaune, belägen mitt bland vingårdarna. Ta in atmosfären och koppla av på kvällen.

Dag 2: Beaune eller rundtur

Det finns så mycket att göra i Beaune, därför ger vi en extra dag här så allt ska hinnas med utan stress. Ett besök på Hospices de Beaune kan vi rekommendera, även ett besök till senapsfabriken. För de som vill cykla denna dag finns det ett antal rundturer att välja mellan (30 eller 40 km)

Dag 3: Beaune - Chassey le Camp ca. 25 km

Efter frukost börjar din cykeltur genom vingårdarna på en cykelväg genom de vinproducerande byarna Pommard, Volnay och de stora vingårdarna Montrachet och Batard Montrachet. Det finns många tillfällen för vinprovning efter vägen till Santenay. En kort sträcka efter kanalen tar dig till ditt etappmål, beläget i början av området Cote Chalonnaise. Hotellet erbjuder utomhuspool, inomhuspool och spa!

Dag 4: Chassey le Camp - Dracy Le Fort ca. 25 km

Efter frukost cyklar du via små landsvägar tills du ansluter cykelvägen vid ‘Canal du centre’, förbi närliggande vinbyn Rully och området Chalon Sur Saone, på din väg till Chagny. Dracy Le Fort är en liten by på gränsen till vingårdarna i Côte Chalonnaise. Pool och spa finns på ditt hotell.

Dag 5: Dracy Le Fort - Cluny ca 45 km

Idag ansluter du till ‘Gröna vägen’ i Givry, en vinby som producerar ett rött vin som var favorit hos franske kungen Henrik IV. Denna cykelväg är byggd på en antik järnvägslinje och som är den första cykelvägen i Frankrike. Njut av den underbara romerska arkitekturen i Buxy, Saint-Gengoux-le-National och Malay. Du kommer fram till Cormatin, en perfekt plats för lunchpaus och ett besök till slottet innan du fortsätter till Cluny. Klostret och stuteriet kan vi rekommendera ett besök till.

Dag 6: Cluny - Macon ca. 30 km

Efter frukost är du åter på cykeln och följer vägen till Macon. Landskapet blir något mer kulligt längs den lätta cykelvägen. Slottet i Berzé-le-Chatêl är värt en liten omväg, en romantisk plats med underbar utsikt. Du korsar även Europas längsta tunnel som är öppen för cyklister och sen genom dalen Val Lamartinien med vacker utsikt över ‘La Roche de Solutre’ (Solutreklippan). 

Dag 7: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Returresa med tåg till Beaune möjligt, eller snabbtåget (TGV) från Macon till Paris.