2020

Cap Corse - Castigniccia cykelresa

Upptäcka Korsikas kust så väl som inland

 Bastia - Castigniccia

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◉◎
  • ca. 255 - 400 km

8
dagar

55
∅ km per dag

På denna resa kommer du upptäcka Korsikas kust så väl som inland, du ser olika landskap varje dag. Du kommer möta invånarna som med glädje delar med sig av sin entusiasm för den lokala kulturen och gastronomin. Det här är en underbar resa som ger dig många härliga minnen från Korsika och som kommer få dig att vilja åka tillbaka! Du kommer bo på utvalda hotell, värdshus eller pensionat.

Dag 1: Egen resa till Bastia

Din resa börjar i Bastia på ditt hotell. Har du tid över kan du ta en promenad till den gamla hamnen och citadellet. Från gamla stan är det en underbar panoramavy över havet och omgivningen. För middag rekommenderar vi att gå till gamla hamnen som har en livlig atmosfär på sommaren.

Dag 2: Cap Corse, Korsikas udde, ca. 60-80 km (två olika rutter)

På morgonen trampar du på längs östra sidan av udden, ett stenkast från havet. Sen korsar du ön till västkusten med sina dramatiska klippor. Rutten är översållad med tidigare vakttorn (genuesiska torn) men även gamla kloster och kvarnar. Landskapet, inklusive de små fiskehamnarna, är praktfullt!

Dag 3: Från udden till Saint-Florentgulfen, ca. 30-50 km (tre olika rutter)

Du lämnar udden för att cykla mot Saint-Florent. Beroende på vald rutt kan du besöka byn Patrimonio, känd över hela Korsika för sina vingårdar. Vinprovningar kan göra i källarna i byn. Missa inte att besöka citadellet i Saint-Florent eller strosa längs hamnen och de små gatorna.

Dag 4: Agriateöknen, ca. 50-80 km (tre olika rutter)

Idag befinner du dig i hjärtat av Agriateöknen. Från by till by korsar du denna fantastiska “öken” täckt av maquis som består av låga taggbuskar med en fantastisk doft och är extra vacker under våren när den står i blom. Du tar dig tillbaka till kusten där du snart når ditt boende, inte långt från Ile Rousse.

Dag 5: Byarna i Balagne, ca. 30-60 km (tre olika rutter)

Idag utforskar du de vackra byarna i Balagne. Detta område är förtrollande! Stenbyarna som reser sig mitt i ingenmansland har en häpnadsväckande skönhet som inte har ändrats med tiden. Övernattning i bergen.

Dag 6: Korsikas arv, ca. 50-75 km (tre olika rutter)

Du fortsätter genom byarna i Balagne och upptäcker det förflutna genom gamla kyrkor och kloster. Du följer gränsen till Korsikas naturreservat tills du når Golodalen där du även hittar vattenfallet Radule. Idag möter du flertalet djur som går i det fria som kor, grisar getter m.fl.

Dag 7: Castagniccia, ca 35-55 km (tre olika rutter)

Din sista dag på cykel tar dig antingen genom byarna i Nebbiuregionen eller genom Castagnicciaregionen, båda kända för sina kapell och kastajskogar. Rovfågeln röd glada är utbredd här i området och du kommer säkerligen se den sväva ovanför dig. Du övernattar i en by nära flygplatsen.

Dag 8: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. En transfer till flygplatsen eller färjehamnen kan ordnas.