2020

Chablis kortresa på cykel

Upptäcka Chablis vingårdar, mäktiga kloster och medeltidsbyar

 Rundtur från Auxerre

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • den perfekta weekendresa!
  • ca. 80 km

4
dagar

40
∅ km per dag

Under detta korta äventyr kommer du upptäcka Chablis vingårdar, mäktiga kloster, eleganta slott, medeltidsbyar och befästa städer. Vinerna i Chablis och Auxerrois kommer att visa sina bästa sidor för dig. Upptäck Auxerre, staden som är full av historia och konst, dess klocktorn, trähus och den mäktiga katedralen. Den charmiga byn Chablis som är omringad av 19 vingårdar som producerar de bästa vinerna, alla under Chablis beteckning.

 

Dag 1: Egen resa till Auxerre

Välkomstmöte och cykelutdelning. Anländer du tidigare under dagen rekommenderar vi en promenad genom gamla stan, konst och historia som har bevarat ett exceptionellt arkitektoniskt arv. Katedralen, med sin gotiska elegans, är ett nästan intakt klosterkomplex med kryptor som går tillbaka till 900-talet och som innehåller en av de äldsta väggmålningarna man upptäckt i Frankrike, och inte minst det charmiga centrumet med fina butiker.

Dag 2: Auxerre - Chablis ca. 40 km

Du börjar dagens etapp genom fälten. Du stannar till i Pontigny vid Cistercienserklostret, det största och ett av de vackraste Cistercienserkyrkorna som återstår i Frankrike. Sen fortsätter du till Chablis vingårdar genom den lugna landsbygden. I Chablis står Bourgognes största vingård för vita viner på ditt schema. Du anländer till det charmiga hotellet beläget centralt i Chablis. En vinprovning av Chablis anordnas för dig under slutet av dagen.

Dag 3: Chablis - Irancy - Auxerre ca. 35 km

Dagens rutt går genom vingårdarna i Chablis och Irancy på din väg mot Saint-Bris-le-Vineux, en välkänd vinby. Du cyklar genom pittoreska byar på små landsvägar med underbar utsikt och böljande landskap. Det finns möjlighet att besöka Caves de Bailly, en viktig producent av crémant, med imponerande källare installerade i gamla stenbrott. Resten av turen är lätt då den går längs dalen Yonne och kanalen Nivernais till Auxerre.

Dag 4: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.