2020
Champagne-cykelresa

Champagne - cykel och bubbelresa

En kort cykelresa genom Champagne-regionen

 Rundtur från Reims

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • Bästsäljare!
  • ca. 120 km

5
dagar

40
∅ km per dag

På den här resan kommer du att uppleva en region som är stolt över sitt ärorika förflutna, som erbjuder många attraktioner och som nu har blicken vänd mot framtiden. Din cykeltur börjar i regionens största stad Reims, som bjuder på världsarv i form av katedralen, Saint-Remibasilikan och Taupalatset. Du kommer att bli hänförd av landskapets skönhet och mångfald. Denna region är också födelseplatsen för champagnen: det magiska och mousserande vinet som förgyller alla festligheter. Besök en liten champagneproducent eller ett champagnehus och beundra de tusentals champagneflaskor som förvaras i gigantiska källare uthuggna i kalkklippan. Efter minst 15 månaders lagring i mörkret av dessa källare föds ljusets vin: champagnen.

Champagne cykelresa - Reims

 

Dag 1: Egen resa till Reims

Reims är den största staden i regionen Champagne-Ardenne. Här finns en av Frankrikes största gotiska katedraler. Den är, liksom Saint-Remi-basilikan och Taupalatset, förklarad som världsarv. På hotellets reception får du ett resepaket med information och allt du behöver för en lyckad resa (ruttbeskrivning, kartor, turistinformation med mera). 

Champagne cykelresa

Dag 2: Reims - La Montagne de Reims - Épernay ca. 50 km 

Efter frukosten cyklar du mot Épernay via Tinqueux. Du passerar för Montagne de Reims typiska vingårdar och byar: Mailly Champagne, Verzenay, Bouzy, Tours sur Marne, Aÿ. I slutet av dagen anländer du till Épernay. 

Dom-Pérignon och champagnehuset G. Tribaut i Hautvillers

Dag 3: Épernay - La Vallée de la Marne - Épernay ca. 35 km

Efter frukost kommer du att följa Dom-Pérignons fotspår till Hautvillers. Du kommer att besöka Hautvillers och dess kyrka samt Dom-Pérignons och Don-Ruinarts gravstenar. Du fortsätter via Cumières och Damery och återvänder till Épernay på eftermiddagen. 

Champagne cykelresa - vindruvor

Dag 4:  Épernay - Reims ca. 35 km

Efter frukosten kommer du att upptäcka Hautvillers omnejd på cykel. Du kommer att passera Germaine, som ligger norr om Aÿ, och Avenay-Val-d’Or, där de sammanhängande vingårdarna har gett vika för skog. Du kommer tillbaka till Reims via Ludes. 

Champagne cykelresa - frommage

Dag 5: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykel- och bubbel-tur genom Champagne. Vi bokar gärna extradagar åt dig.