Coronaviruset och din semesterplanering

Coronaviruset (Covid-19) är för närvarande ett hett ämne runtom i Europa, och skapar självklart en osäkerhet för många, och då särskilt när det kommer till att boka sin semester. De senaste dagarna har vi tagit emot en del frågor kring detta.

Vi följer utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) väldigt noga, och särskilt när det gäller de regioner där vi erbjuder resor. På denna sida kommer ni att finna den senast uppdaterade informationen om eventuella ändringar i våra avboknings/omboknings förhållanden.

På grund av rådande situation, har vi inte ett fullt bemannat kontor för tillfället. Därför kanske vi inte kan svara på en gång när du ringer. Naturligtvis ringer vi upp dig så snart vi kan. Du är också välkommen att kontakta oss via email för att på så sätt få hjälp med dina eventuella frågor! Tack på förhand, och tack för er förståelse.

Vi hoppas ju så klart att situationen ska förbättras så snart som möjligt. Och vi önskar alla våra gäster och vänner en fortsatt härlig och aktiv vår, och framför allt god hälsa!

Team Bike Sweden

----------

05.04.2020 - gäller alla destinationer

Många länder har infört ett grundläggande förbud mot in- och utresa samt en begränsning av rörelsefrihet. Svenska UD avråder från alla resor som inte är nödvändiga t.o.m. den 15 juni. 

Vårt team kommer att informera alla gäster som berörs under de närmaste timmarna, för att erbjuda kostnadsfri om- eller avbokning. Dessutom kommer inga nya bokningar med ankomstdatum förrän i slutet av april att godkännas för närvarande, tack för er förståelse.

Alla ankomster som är planerade efter dessa specificerade datum kommer att avgå som planerat. En gratis avbokning av dessa resor är i dagsläget inte möjliga. Om dessa resor inte kan utföras som planerat på grund av avrådan om resor, kommer dessa också att kunna avbokas gratis och de gäster det berör kommer att kontaktas.

Vi strävar alltid efter att svara på era frågor så fort vi kan och så exakt som möjligt.
 

23.03.2020 - gäller alla destinationer

Många länder har infört ett grundläggande förbud mot in- och utresa samt en begränsning av rörelsefrihet. Svenska UD avråder från alla resor som inte är nödvändiga t.o.m. den 14 april. Därför har vi beslutat att avboka följande resor:

  • Cykelresor till alla destinationer med ankomstdatum fram till och inkluderat 14.04.2020

Avbokningar och ändringar är självklart gratis. Vårt team kommer att informera alla gäster som berörs under de närmaste timmarna. Dessutom kommer inga nya bokningar med ankomstdatum förrän i slutet av april att godkännas för närvarande, tack för er förståelse.

Alla ankomster som är planerade efter dessa specificerade datum kommer att avgå som planerat. En gratis avbokning av dessa resor är i dagsläget inte möjliga. Om dessa resor inte kan utföras som planerat på grund av avrådan om resor, kommer dessa också att kunna avbokas gratis och de gäster det berör kommer att kontaktas.

Vi strävar alltid efter att svara på era frågor så fort vi kan och så exakt som möjligt.
 

10.03.2020 - Resor till Italien

Våra gästers hälsa och säkerhet är av högsta prioritet när ni reser med oss.

Därför har vi från idag beslutat att inga resor till Italien med ankomstdatum fram till och inklusive 17.04.2020 kommer att uttföras. Resor som redan har bokats kan naturligtvis bokas om, gratis, till ett senare datum eller till en alternativ rutt, eller avbokas helt, utan extra kostnad.

Gäster som har bokat en cykelresa i Italien med ankomstdatum fram till och inklusive 01.05.2020, har möjlighet att boka om utan extra kostnad upp till två veckor innan ankomstdag.

Vi ber er att kontakta oss för att se vad vi kan hitta för lösning som passar just dig. För alla ytterligare ankomster kommer vi att agera efter rådande situation.

Ni är alltid välkomna att boka till ett senare datum eller en annan rutt.
 

02.03.2020

Vi tar dessa frågor på stort allvar och vi vill varken överdramatisera eller förminska den rådande situationen, och då särskilt i (norra) Italien. Det är dock inte lätt att bedöma denna situation. Vi har därför ständig kontakt med våra anställda, partners och de ansvariga lokala myndigheterna för att kunna ta del av den bästa möjliga informationen så snart som möjligt.

Våra resor i (norra) Italien börjar sin säsong i början-mitten av april. De ansvariga lokala myndigheterna gör för närvarande allt för att lugna situationen så snabbt som möjligt. Det kan därför antas att i de flesta fall inte ska stå i vägen för en cykelsemester under säsongen 2020, och därför ser vi ingen anledning till att ändra de bokade resor som gjorts.

Om denna situation skulle förändras, i motsats från de förväntningar som finns, kommer vi att kontakta de berörda gästerna minst 3 veckor före ankomstdag, och göra ändringar i bokningen (ombokning/avbokning). Så snart vi har ny och hjälpsam information, kommer vi att omedelbart meddela detta via vår hemsida.

Och eftersom våra gästers välbefinnande alltid är vår högsta prioritet har vi också inkluderat ”Bike Sweden Säkerhetspaket” vid ny bokning. Vilket innebär att bokningar till berörda regioner kan bli ombokade eller avbokade 3 veckor före ankomst utan extra kostnad. På så sätt kan vi vara säkra på att din cykelsemester äger rum och att du kan känna dig trygg – och du kan fortsätta att se fram emot din bokade resa.