Coronaviruset - Frågor och svar

Varje dag får vi många frågor från våra gäster om den rådande situationen om deras bokade cykelresa. Rådande situation ökar oron om hur man bäst ska förbereda sig. Därför vill vi svara på så många viktiga frågor vi kan, för att ni ska få klarhet om era bokningar. Om din fråga inte är inkluderad, vänligen hör av er till oss. Vi finns här för er!

Jag har bokat en resa under 2020! Vad händer med min bokning?

Beroende på ankomstdatum för din resa, gäller för närvarande olika regler:

  • Alla cykelresor i Europa med ankomst fram till 15 maj 2020, är inställda och har antingen blivit ombokade eller helt avbokade - självklart utan extra kostnad. 

  • Alla cykel- och båtresor i Europa med ankomst fram till 30 april 2020, är inställda och har antingen blivit ombokade eller helt avbokade - självklart utan extra kostnad. 

  • Alla bokningar med start efter dessa datum är för närvarande fortfarande aktiva och avgår som planerat - din resa kan bli ombokad utan extra kostnad upp till tre veckor innan ankomstdatum. 

Vi erbjuder också möjligheten att omboka din resa till ett nytt datum under säsongen 2021. En gratis avbokning av dessa resor är dock ej tillgängligt. Om det inte är möjligt att utföra dessa resor pga reseavrådan, kommer dessa resor också att bli inställda utan extra kostnad och de gäster det berör kommer bli informerade. 

Är det möjligt att omboka utan extra kostnad?

Ja, ombokning upp till tre veckor innan ankomstdatum är möjligt och utan extra kostnad - det är möjligt för alla våra resor till alla våra destinationer! Du kan också boka om din resa till säsongen 2021. Hör av dig med en skriftlig ändringsförfrågan till oss så bokar vi mer än gärna om din resa. 

Vad händer med min bokningsavgift som redan är betald när jag bokar om min resa?

Din bokningsavgift kan lätt följa med din ombokning. Vi flyttar avgiften till den nya bokningen och beloppet finns tillgängligt för den nya bokningen. 

Jag vill avboka min resa. Vad behöver jag tänka på?

Avbokning erbjuds utan extra kostnader för alla våra resor till Europa (utom Holland) med ankomst fram till 30 april 2020. Avbokning erbjuds utan extra kostnad för resor till Holland med ankomst fram till 31 maj 2020. Vi återbetalar det belopp du redan betalt så snart som möjligt. 

Gratis avbokning är inte möjligt för resor med start efter dessa specificerade datum. Vänligen läs mer i våra resevillkor.

Hur lång tid tar det att behandla min återbetalning?

Eftersom vi för närvarande arbetar kortare arbetsdagar och hemifrån, kan din återbetalning dröja lite. Men vi strävar efter att ta hand om ditt ärende så snart som möjligt. Stort tack för din förståelse. 

Jag har reseförsäkring. Kan jag boka av utan kostnad?

Vi rekommenderar att du noga läser igenom ditt försäkringsavtal tillsammans med ditt försäkringsbolag innan du avbokar. Annullering är ofta endast möjlig vid sjukdom. Om du är osäker, vänligen kontakta ditt försäkringsbolag. 

Jag har bokat min ankomst i maj 2020. Vad behöver jag tänka på nu?

Under rådande situation, kommer alla resor med ankomst efter 30 april 2020 (respektive 31 maj 2020 för resor till Holland) fortfarande gå av stapeln. Vi erbjuder också fri abokning upp till tre veckor innan avresedatum till ett senare datum! Därför rekommenderar vi att du avvaktar under rådande situation, och kontaktar oss vid ett senare datum om möjligt.

Jag önskar personlig rådgivning. Hur kommer jag i kontakt med er per telefon?

För att minska eventuell spridning av Covid - 19, arbetar våra kundrådgivare för tillfället hemifrån och kan nås måndag - fredag mellan 9.00-12.00.

Jag skulle vilja boka en resa. Är det möjligt?

För tillfället, kan vi inte ta emot nya bokningar med ankomstdatum innan slutet av maj. Vi bokar mer än gärna en resa med ankomst efter detta datum. 

Jag vill hålla mig uppdaterad om de senaste uppdateringarna. Var kan jag hitta denna information?

Vi kontaktar aktivt våra gäster med all information om redan bokade resor för 2020, och eventuella förändringar inför deras reseplaner. 

Vill du få den senaste informationen om Bike Sweden, vänligen prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook. Mer information om detta kan också hittas i vår blogg om Coronaviruset