2020
Cykel- och båtresa Nordholland - M/S Serena

Cykel & båtresa Nordholland

Pittoreska hamnstäder, sanddyner och Nordsjöstränder

 Rundtur från Amsterdam
 M/S Serena

 • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
 • ca. 210 km

8
dagar

40
∅ km per dag

På tre sidor omgiven av vatten - den nederländska provinsen Nord-Holland ligger på en halvö mellan Nordsjön, Vadehavet och Ijsselmeer. Provinsens rika förflutna är synlig på många ställen än i dag. Pittoreska städer berättar om en tid då Ijsselmeer fortfarande hette Zuiderzee och hade förbindelse med Nordsjön. Ett besök på Zuiderzeemuseum i Enkhuizen låter den tiden bli levande igen. Upptäck halvön mellan Nordsjön, IJsselmeer och Texel, den största västfrisiska ön. Ett landskap som formats av vatten, vallar och sanddyner, naturreservat, blomsterrabatter, betesmarker och många pittoreska städer.

Karta_Nord-Holland
 • Start / mål
  Amsterdam
 • Reslängd
  8 dagar, 7 nätter
 • Sträcka
  ca. 180-250 km
 • Dagsetapper
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, mellan 20 och 70 km
  Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Cykling mestadels på plana och asfalterade vägar
   
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet. 
M/S Serena

M/S Serena

M/S Serena är ett medelstort flodkryssningsfartyg med lounge, bar och restaurang (luftkonditionerade) och ett delvis täckt soldäck med sittplatser och lagringsutrymme för cyklar. Totalt 33 hytter på huvuddäck och 18 på promenaddäck. Tvåbäddshytterna på båda däcken har 2 enkelsängar och är ca 8-9 kvadratmeter stora, de båda juniorsviterna på huvuddäck har en dubbelsäng (Grandlit, 1,40 x 2,00 m) och är cirka 12 kvadratmeter stora. De tre 1-bäddsstugorna (två 1-bäddsstugor på huvuddäck och en 1-bäddsstuga på promenaddäck) är vardera ca 6 kvadratmeter stora. Alla hytter är utrustade med dusch / wc, färg-tv, air condition och ett öppningsbart fönster. Fartyget är 90 meter långt, 9,90 meter brett och går under nederländsk flagg och ledning.

M/S Serena Dubbelhytt

Bra att veta

Språk ombord: Tyska, engelska

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter
För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Baggage
Vi rekommenderar regnkläder, cykelhjälm, solhatt och sneakers. Vänligen observera att hyttens förvaringsutrymme är mycket begränsat.

Utflykter på land
Alla utflykter nämnda i programmet är valfria (ev. tilläggsavgifter är inte inkluderade i priset) och kan bokas direkt ombord på fartyget.

Cykling_Nord-Holland

Cykelturer
Alla avstånd är “ungefärliga avstånd” av rekommenderade cykelturer. Om någon resande inte önskar cykla någon dag kan han/hon hoppa över cykelturen och slappna av ombord, medan skeppet åker till nästa hamn. Cykelturerna är individuella, i din egen takt, utan guide, men med dagliga genomgångar ombord och detaljerade kartor och vägbeskrivningar. Alla turer kan rubriceras som lätta.

Resehandlingar
EU-medborgare behöver ett giltigt pass. Vänligen kontrollera ingångsvillkor med din lokala resebyrå.

Ej inkluderat
Ankomst och avresa, parkavgifter och transfers, dricksen och drycker ombord, inträdesavgifter och utflykter, reseförsäkring.

Minimum antal deltagare
50 gäster (måste ha nåtts inom 21 dagar för avgång). 

M/S Serena Salon

Ankomst

Med flyg: 
Amsterdam-Schiphol, härifrån med lokaltrafiken till stationen (restid ca. 30 minuter)

Med tåg: 
Amsterdam Centraal, härifrån ca. 10 minuters promenadväg till kajen

Med bil:
Bilparkering i Amsterdam, t.ex. i Parkhaus Oosterdok (centralstation), ca. EUR 20 / 24 tim (ca. SEK 200:-): www.parkingcentrumoosterdok.nl/deutsch/
eller
Valet Parking Service (via holiday extras), ca. EUR 145 / veckan (ca. SEK 1450:-)