2020

Cykel & båt Provence & Camargue

Cykla genom Camargues vilda natur med sina vita hästar, svarta tjurar och rosa flamingos

   Avignon - Aignes Mortes
   Aignes Mortes - Avignon
   M/S Caprice 
   M/S L'Estello

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 240 km

8
dagar

40
∅ km per dag

En underbar cykel- och båtresa genom Camargues vilda natur med sina vita hästar, svarta tjurar och rosa flamingos. Från den medeltida fästningstaden Aigues Mortes cyklar du stegvis mot Arles. Efter det så kommer du uppleva ett landskap som är typiskt för Provencale, i det inkluderat Rhone Valley, Van Gogh’s Provence och det romerska Pont du Gard som finns på världsarvslistan.

Startorten växlar mellan Avignon och Aignes Mortes. 

Dag 1: Egen resa till Avignon

Individuell ankomst och ombordstigning efter 18:00 i Avignon. Förtöjningsplatsen ligger i Quai de la Ligne, näst intill det berömda Pont St. Bénezet. 

Dag 2: Avignon rundtur ca. 30 km

Idag beger vi oss till andra sidan av floden Rhone genom att korsa ön Île de la Barthelasse, där vi kommer ta oss igenom ett typiskt landskap av garrigue, mellan vingårdar och fruktträdgårdar. Innan vi beger oss tillbaka besöker vi Villeneuve Les Avignon, en gång känd som kardinalstaden. På eftermiddagen är det dags att upptäcka den historiska delen av Avignon.

Dag 3: Avignon - Aramon (båt), Amaron rundtur ca. 40 km

Morgonen börjar med en båttur till Aramon, där du börjar denna dags cykling. Dagens etapp tar dig till Europas bäst bevarade romerska akvedukt: Pont du Gard, ett mycket spektakulärt arbete. Övernattning i Aramon med en vacker utsikt över Mont Ventoux.

Dag 4: Aramon - Vallabrégues (båt), Vallabrégues rundtur ca. 35 km

Du startar dagen med att segla till Vallabrégues, en vacker provencalsk by vid Rohnefloden. Landsvägarna tar dig fram till Barbentane, med sitt slott vid sammanflödet av floderna Rhone och Durance. Du cyklar vidare till det magnifika Abbey of Saint Michel de Frigolet och sen ner till den medeltida byn Boulbon. Övernattning i Vallabrégues.

Dag 5: Vallbrégues - Arles ca. 55 km

Denna etapp tar dig till Saint Remy de Provence, Nostradamus födelseort. Den här byn är även känd för Van Goghs boende här när han var psykiskt sjuk. Till slut tar du dig till bergskedjan Alpilles och Les-Baux-de-Provence, en by placerad i själva klipporna. Ett landskap av kalkstensklippor och olivträd följer dig längs resan.

Dag 6: Arles - Saint Gilles ca. 25 km, Saint Gilles - Aigues Mortes (båt)

Idag är hela morgonen tillägnad att besöka Arles, den antika huvudstaden Gaul med vackra romerska ruiner. Du har också möjligheten att att välkomnas av en professionell guide, som gör dig sällskap runt denna stads juveler. Efter lunch kommer du till Saint Gilles, varifrån du seglar över till Aigues Mortes för övernattning.

Dag 7: Aigues Mortes, rundtur ca. 55 km

Genom små landsvägar i Camargue, mellan kanaler, laguner och små byar når du på eftermiddagen den charmiga fiskebyn Le Grau-de-Roi. Där finns möjligheten till ett uppfriskande dopp på stranden.

Dag 8: Hemresa

Efter frukost tar din resa slut och det är dags för hemresa. Vi bokar gärna extranätter åt dig.