2020
Champagne cykel- och båtresan - M/S Zwaantje

Cykel & båtresa Champagne

Längs floden Marne från Paris till Épernay

 Paris - Epernay
 Epernay - Paris

 M/S Zwaantje

 • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◉◉◎
 • ca. 240 km

8
dagar

40
∅ km per dag

Med cykel och båt beger du dig på en resa från Paris in i Champagnes hjärta. Efter att du anlänt till Frankrikes huvudstad kommer du ha lite egen tid att se dig omkring. Du kan gå på en detaljerad, guidad tur dagen efter. Så fort du lämnat Paris bakom dig blir omgivningen mer lantlig. Upptäck var Brie kommer ifrån och passa på att smaka lite under en ostprovning. Låt inte kullarna avskräcka dig  - varje uppförsbacke belönas med en underbar utsikt. Dock kräver denna resa en viss fysik. Din destination är Champagne, hemvisten för Frankrikes andra nöje: champagne. Ta reda på allt som finns att veta om denna unika dryck när du besöker en champagnekällare och går på champagneprovning.

Champagne cykel- och båtresa - Karta
 • Start / mål
  Paris / Epernay
 • Reslängd
  8 dagar, 7 nätter
 • Sträcka
  ca. 240 cykelkilometer, 25 - 55 km per dag 
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◉◉◎
 • Kommentarer om rutten
  Du cyklar på små landsvägar genom kuperad terräng, korta sträckor också på obelagda grusvägar. Upp till 350 meter/dag. 
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet. 
M/S Zwaantje

M/S Zwaantje

MS Zwaantje, den lilla svanen, är inte en typisk flodkryssare, utan en liten familjebåt med en mycket individuell serviceinriktning. Martijn och Marjorie, paret som äger båten, kommer skämma bort dig på din semester med utsökt mat. Från det stora soldäcket kan du njuta av de passerande landskapen som du flyter förbi. I salongen finns en mysig hörna med en liten bar att sitta i. Umgås med ditt resesällskap på båten medan den tar er till er nästa destination.

M/S Zwaantje

Bra att veta

Språk ombord: Tyska, engelska, nederländska

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter: För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Baggage: Vi rekommenderar regnkläder, cykelhjälm, solhatt och sneakers. Vänligen observera att hyttens förvaringsutrymme är mycket begränsat.

Rökning: Båtens interiör är rökfri: rökning är endast tillåten på soldäck. Som en säkerhetsåtgärd är rökning förbjuden i alla hytter; detta innebär att alla hytter och rum ombord är rökfria.

Champagne cykel- och båtresan - M/S Zwaantje salon

Vägar / Program: Vi reserverar rätten att göra ändringar i vägval och program. I händelse av hög- eller lågvatten reserverar rederiet rätten att ersätta delar av resan med bussar. I extrema fall reserverar rederiet rätten att ställa in resan med kort varsel. Ingen laglig rätt kommer upprättas i någon av dessa situationer. (Vattennivåer är force majeure). Detsamma gäller för formellt begärda - tidigare ej tillkännagivna - reparationer av slussar eller broar, eller i händelse av ofrånkomligt motorstopp eller strömavbrott. Vänligen observera att ett linjefartyg på Donaufloden inte bara är ditt hotell utan också en maskin, beroende av motorkraft även på natten. Speciellt under genomfart av slussar och broar - och förberedande arbete - kan det förekomma oväsen. Om du är känslig för ljud, vänligen ta med öronproppar. 

Minimum antal deltagare: Ingen. 

Champagne cykel- och båtresan - M/S Zwaantje soldäck

Cykelturer: Alla avstånd är “ungefärliga avstånd” av rekommenderade cykelturer. Om någon resande inte önskar cykla någon dag kan han/hon hoppa över cykelturen och slappna av ombord, medan skeppet åker till nästa hamn. Cykelturerna är individuella i din egen takt, eller med guide, det finns även detaljerade kartor och vägbeskrivningar. Alla turer kan rubriceras som lätta.

Kost (i.e.: laktosfritt, glutenfritt): Möjligt på efterfrågan och till en extra kostnad. Måste bokas senast 14 dagar före avgång.

Ej inkluderat: Ankomst och hemresa, parkavgifter, dricksen och drycker ombord, inträdesavgifter och utflykter, reseförsäkring.

Resehandlingar: EU-medborgare behöver ett giltigt pass. Vänligen kontrollera ingångsvillkor med din lokala resebyrå.

Ankomst-Bordeaux

Ankomst i Paris

 • Med flyg: 
  Flygplatsen Paris Charles de Gaulle.
 • Med tåg: 
  Paris Gare du Nord. 
 • Med bil:
  Parkeringsgarage d'Abbeville (nära tågstation Gare du Nord), ca. EUR 145 (ca. SEK 1450). Läs mer här: parkingsdeparis.com
 • Transfer:
  Transfer med buss på första dagen från Paris Gare du Nord till båten och tillbaka på sista dagen efter frukost, ca. 3 tim, inkluderat i resepris.