2020
Norddalmatien_MS-Dalmatino

Cykel & båtresa Norddalmatien

Upptäck artrika nationalparker och kroatiska öar

 Rundtur från Zadar
 M/S Dalmatino
 M/S Carpe Diem

 • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
 • ca. 190 km

8
dagar

30
∅ km per dag

Violett salvia, djupgröna tallskogar och det Adriatiska blå: Dessa färger dominerar i den drömlika kustregionen i norra Dalmatien. På denna cykelresa i nationalparkerna i Dalmatien, upptäcker du små, dolda vikar och idylliska fiskebyar. Hoppa från däck ner i kristallklart vatten och låt sedan solskenet värma dig. En höjdpunkt på din cykeltur är besöket till de pittoreska Krka-vattenfallen i nationalparken med samma namn. Floden söker sig in i djupet över 17 kaskader. I Kornati National Park hittar du 125 små och större öar, mestadels obebodda utanför Dalmatiens kust. Du cyklar genom doftande skogar och njuter av fantastisk utsikt över det vida havet, där små öar och färgglada båtar syns i horisonten. Cykelturen i Dalmatiens nationalparker är en semester i en av de vackraste regionerna i Medelhavet.

Karta_Norddalmatien
 • Start / mål
  Zadar
 • Reslängd
  8 dagar, 7 Nätter
 • Sträcka
  ca. 190 cykelkilometer, 20 - 35 km per dag
  Dagsetapper: ◉◎◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Cykling mest på asfalterade och utanför semesterperioden lugna vägar med flera, ibland branta, sluttningar. Gästerna bör ha en viss grundkondition, men man kan även välja vilodagar ombord på fartyget.
 • Cykelhjälm
  I Kroatien råder hjälmtvång. Av säkerhetsskäl rekommenderar vi generellt användande av cykelhjälm. Hyrhjälm ingår i priset, uppge din storlek vid bokningen. För bästa passform rekommenderar vi att du tar med din egen hjälm.
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet.

Röster från tidigare deltagare

Kanonresa! Fin båt, god mat och härlig besättning Ombord! Vackra öar och små städer att njuta av! Cykelturerna slingrade upp och ned genom omväxlande natur och med oförglömliga vyer ut över smaragdgrönt vatten. Det funkade fint att cykla ihop med 24 andra, men vill man cykla på egen hand ska man välja ett annat alternativ. 

Ellinor och Anders, Uddevalla ~ 2017

MS-Dalmatino

M/S Dalmatino

Det 26 meter långa och 6,25 meter breda motorfartyget Dalmatino byggdes 1957 och renoverades 1990. 26 gäster kan koppla av i en luftkonditionerad salong och på ett rymligt soldäck. Av de 13 dubbelhytter ligger 8 på huvuddäck, resten ligger på övre däck. Alla hytter har fönsterventil, våningssäng, dusch/wc och klimatanläggning. Hytterna är ca 4-5 kvadratmeter stora och har våningssängar.

Minimum antal deltagare: 15 gäster (måste ha nåtts inom 22 dagar för avgång). 
Språk ombord: Tyska, engelska

M/S Carpe Diem

Båten MS Carpe Diem seglade för första gången med passagerare år 2016. Båten drivs av Roko och Jure Skarica. Ombord ser besättningen till att din semester på Adriatiska havet är så angenäm som möjligt. En bra funktion på denna båt är att den har sitt eget cykelställ, så cyklar kan enkelt tas ombord. På övre däck finns det gott om utrymme att njuta i solen och beundra stjärnhimlen på natten.

Minimum antal deltagare: 20 gäster (måste ha nåtts inom 21 dagar för avgång). 
Språk ombord: Tyska, engelska

Norddalmatien_MS-Dalmatino_Dubbelhytt

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter
För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Ankomst

 • Med flyg: Flygplatsen Zadar (ZAD). Från flygplatsen till hamnen i Zadar och tillbaka kan transport ordnas, uppge flygnumret och ankomsttiden. 
 • Zadar flygplats - Zadar hamn, tur och retur, ankomst senast till kl 12:00. Priserna för transfer fastställs och meddelas i början av 2020.
 • Split flygplats - Zadar hamn, tur och retur, ankomst senast till kl 10:30. Priserna för transfer fastställs och meddelas i början av 2020.
 • Med bil: Bilparkering i Zadar, ca. SEK 595 per bil och vecka. Reservation i förväg, betalning på plats (i kroatisk Kuna).