2021

Cykel & båtresa Sydholland

Idylliska vattenvägar och storstadscharm

 Rundtur från Amsterdam
 M/S Normandie

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 250 km

8
dagar

40
∅ km per dag

Upptäck Holland på ett unikt sätt under en 8-dagars resa med cykel och båt. Välskötta cykelvägar och ett omfattande nätverk av vattenvägar garanterar en minnesvärd semester. På dagen cyklar du genom de vackraste landskapen i Rembrandts och Van Goghs land, och på sena eftermiddagen är du tillbaka på ditt "flytande hotell" M/S Normandie.

 

 

Dag 1: Egen resa till Amsterdam, Amsterdam - Haarlem

Ombordstigning sker 15.00-16.30, båten avgår 17.00. Ankomst till Haarlem runt 21.00.

Dag 2: Haarlem - Zaandam ca. 30 km, Zaandam - Schoonhoven (båt)

Haarlem är en charmig typiskt Holländsk stad med väderkvarnar, kanaler, vindbryggor, små butiker, caféer och restauranger. Det är värt att ta en liten promenad i staden innan du hoppar på cykeln för din första etapp till Zaandam. Här har du gott om tid för en avstickare till museum-staden ‘Zaanse Schans’, ett friluftsmuseum (ingår ej) som byggdes för att visa det holländska historiska arvet. Du kan besöka än antik by, en ostfabrik, en tillverkare av träskor, klockmuseet Zaanse och den unika färgkvarnen De Kat. Under eftermiddagen tar båten dig från Zaandam till Schoonhoven. Tips: Under säsongen för tulpanblomning (10 april-2 maj) erbjuder vi en frivillig dagsutflykt till Keukenhofs trädgårdar med transfers och entré (ca. 649 kr per person, bokas i förväg, betalas på plats i Euro). 

Dag 3: Schoonhoven - Rotterdam ca. 45 km

Från Schoonhoven cyklar du lättsamt till staden Gouda som är känd för sin ost. När vädret är fint kan du ta en liten omväg för ett uppfriskande dopp i sjön Reeuwijkse Plassen. Dagen mål är Rotterdam. Tips: Du bör uppleva Rotterdams hamn med en hamntur.

Dag 4: Rotterdam rundtur ca. 40-70 km

Idag har du två alternativ. Det första leder dig till Delft där vi kan rekommendera ett besök till porslintillverkaren. Det andra tar dig till regeringssätet Den Haag och till Nordsjöns hamnstad och kurort Scheveningen och tillbaka till Rotterdam. Alternativt kan du ta tåget tillbaka till Rotterdam (ingår ej - cykel ej tillåtet i rusningstid 16.30-18).

Dag 5: Rotterdam - Schoonhoven ca. 45 km

Du ger dig iväg på en cykeltur till Kinderdijk (Unescos världskulturarv med 19 väderkvarnar i rad) och fortsätter till silverstaden Schoonhoven med dess charmiga gamla stadsdelar. Övernattning i Schoonhoven.

Dag 6: Schoonhoven – Utrecht ca. 40 km 

I dag tar du en cykeltur genom det vackra polderlandskapet Oudewater och vidare till Utrecht. Domkyrkan i Utrecht är en av de viktigaste i Nederländerna. Övernattning i Utrecht.

Dag 7: Utrecht - Amsterdam ca. 50 km

Dagens cykeltur tar dig längs den lilla ringlande floden Vecht genom vackra landskap. Floden kallas även ‘Nederländernas Loire’. Otaliga slott och herrgårdar kan ses efter floden. Tips: en kanaltur är det vackraste sättet att lära känna Amsterdam.

Dag 8: Hemresa 

Efter frukosten slutar din cykel- och båtresa genom Syd-Holland. Avstigning 9.00 med efterföljande hemresa i egen regi.