2020
M/S Magnifique II

Cykel & båtsemester Hollands bästa

Hollands gröna hjärta

 Rundtur från Amsterdam
 M/S Magnifique I, II eller III

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • Inget minimum antal deltagare!
  • ca. 305 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Denna resa, som använder topp-båtarna Magnifique I, II och III, kombinerar många höjdpunkter och ger dig ett fantastiskt intryck av Holland och alla dess traditionella kännetecken. Denna cykel och båtresa börjar i Amsterdam där du får njuta av en härlig middagskryssning till Zaandam. Nästa dag har du möjlighet att besöka Zaanse Schans utomhusmuseum, vilket du inte bör missa. Njut av cykelturen till Volendam genom Waterlands unika våtmarker - ett stort, öppet område med små sjöar och kanaler. Denna stad är känd för sina hamnar, färsk fisk - som ål och sill - bilder i typiskt holländska folkdräkter och "Palingsound"; en sorts holländsk folk- eller countrymusik. Du besöker även den pittoreska, före detta ön Marken. Därifrån cyklar du till IJburg, den nyaste delen av Amsterdam. Denna stadsdel byggdes för bara ett årtionde sen på ett polderlandskap, som en gång var beläget på havets botten. Fortsätt med båten, på floden Rhen, till den lilla staden Vianen. Besök Schoonhoven, välkänt för sitt silver, och den UNESCO-listade världsarvsplatsen vid Kinderdijk, med dess 19 väderkvarnar. Härliga utsikter garanteras! Härifrån forsätter resan norrut till Gouda, som är världskänd för sina ostar och ljus. Utforska Hollands gröna hjärta, ett stort lantligt och grönt område, mitt i den hästskoliknande formationen av städer i landets västra del. Du tillbringar natten i en liten by i det Gröna hjärtat. 

Amsterdam

 

Dag 1: Ankomst i Amsterdam + båtresa till Zaandam ca. 5 km

Ombordstigning och check in i Amsterdams centrum kl. 13.00. Kl 14.00 lämnar båten Amsterdam mot Zaandam. 

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Volendam

Dag 2: Zaandam - Zaanse Schans - Hoorn ca. 40 - 50 km

Efter frukost är det dags att påbörja din första cykeltur. Du cyklar till utomhusmuséet Zaanse Schans för en snabb visit. Dagens rutt slutar i staden Hoorn. Det Nederländska Ostindiska Kompaniet, verksamt 1602-1798, hade sitt huvudkontor här och under 1600-talet var Hoorn en av de viktigaste hamnstäderna i världen.

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Gästerna

Dag 3: Hoorn - Vianen ca. 45 km

Medan du njuter av din frukost så tar båten dig till Volendam. Denna lilla, pittoreska fiskeby ligger på Ijsselmmers kust, och härifrån tar du färjan över till Marken. Efter att ha besökt denna mysiga gamla by så fortsätter du cykla längs kustlinjen till Ijburg, en ny och modern del av Amsterdam som nyligen byggdes på land återtaget från havet. Cykelturen avslutas i den närliggande byn Weesp, där båten ligger förtöjd. Omkring 16.00 avgår båten för Vianen och du kan njuta av en härlig middag på vägen. Kväll och natt ombord  båten i Vianen, en liten befäst stad vid Rhenfloden. 

Cykling_Amsterdam-Brygge

Dag 4: Vianen - Rotterdam ca. 30 km

Under frukosten fortsätter båten till Schoonhoven, även kallad 'Silverstaden'. Här börjar dagens cykeltur som tar dig genom Alblasserdams polderlandskap till Kinderdijk. Denna lilla by är världskänd för sina 19 stora väderkvarnar som står vackert på rad. Dessa väderkvarnar står på UNESCOS världsarvslista och är en absolut höjdpunkt som man inte får missa om man besöker Holland. I en närliggande stad till Alblasserdam tar du vattenbuss-färjan till Rotterdams centrum på 20 minuter. Denna stad med sin livliga strandpromenad har Europas största hamn. På eftermiddagen kommer en lokal guide visa dig de mest intressanta platserna i stadens centrum. Ingen middag serveras på båten denna kväll, så passa på att prova en av Rotterdams många fantastiska restauranger.

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Kinderdijk

Dag 5: Rotterdam - Gouda ca. 35-50 km

Efter frukost cyklar du genom Rotterdam och följer de slingrande gatorna ut ur staden till Hollands "gröna hjärta". Mot Gouda, Hollands ost och vinhuvudstad. På eftermiddagen och kvällen har du massor av tid att uppleva denna fantastiska och historiska stad, med dess gamla torg och ostvågshuset där man tidigare vägde den berömda osten. 

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Gouda

Dag 6: Gouda - Oude Wetering ca. 30-55 km

Börja din dag med ett besök till St. Jans kyrka i Gouda, som är känd för sina målade glasfönster. Dagens cykeltur tar dig genom det typiska landskapet som visar Hollands gröna hjärta. Njut av det detta gröna landskap med vida vyer, små kanaler och sjöar - alla belägna under havsnivån! Den valfria längre turen går via Leiden, den världsberömde konstnären Rembrandts födelseort och Nederländernas äldsta universitets säte. Båda cykelturer slutar i Oude Wetering, där båten ligger till förtöjd över natten.

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Amsterdam

Dag 7: Oude Wetering - Amsterdam ca. 30 km

Denna morgon lämnar båten hamnen tidigare för att ta dig till Amsterdam. På eftermiddagen kan du antingen ta en sista härlig cykeltur genom Norra Amsterdams naturreservat 'Waterland', eller så kan du ge dig in denna färgglada, livliga och fascinerande stad. Där finns bland annat blomstermarknaden som flyter på vattnet i centrum, besök någon av de många museer eller ta en rolig shoppingtur. På kvällen kan du ta en båttur genom gamla Amsterdams kanaler, som finns med på UNESCOS världsarvslista. Ett fantastiskt avslut på din resa!

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Träskor

Dag 8: Hemresa 

Efter frukost slutar din cykel- och båtresa. Avstigning senast 9.00.