2020
M/S Magnifique II

Cykel & båtsemester Hollands bästa

Hollands gröna hjärta

 Rundtur från Amsterdam
 M/S Magnifique I, II eller III

 • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
 • Inget minimum antal deltagare!
 • ca. 305 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Denna resa, som använder topp-båtarna Magnifique I, II och III, kombinerar många höjdpunkter och ger dig ett fantastiskt intryck av Holland och alla dess traditionella kännetecken. Denna cykel och båtresa börjar i Amsterdam där du får njuta av en härlig middagskryssning till Zaandam. Nästa dag har du möjlighet att besöka Zaanse Schans utomhusmuseum, vilket du inte bör missa. Njut av cykelturen till Volendam genom Waterlands unika våtmarker - ett stort, öppet område med små sjöar och kanaler. Denna stad är känd för sina hamnar, färsk fisk - som ål och sill - bilder i typiskt holländska folkdräkter och "Palingsound"; en sorts holländsk folk- eller countrymusik. Du besöker även den pittoreska, före detta ön Marken. Därifrån cyklar du till IJburg, den nyaste delen av Amsterdam. Denna stadsdel byggdes för bara ett årtionde sen på ett polderlandskap, som en gång var beläget på havets botten. Fortsätt med båten, på floden Rhen, till den lilla staden Vianen. Besök Schoonhoven, välkänt för sitt silver, och den UNESCO-listade världsarvsplatsen vid Kinderdijk, med dess 19 väderkvarnar. Härliga utsikter garanteras! Härifrån forsätter resan norrut till Gouda, som är världskänd för sina ostar och ljus. Utforska Hollands gröna hjärta, ett stort lantligt och grönt område, mitt i den hästskoliknande formationen av städer i landets västra del. Du tillbringar natten i en liten by i det Gröna hjärtat. 

Best of Holland cykel och båtresa - Karta
 • Start / mål
  Amsterdam
 • Reslängd
  8 dagar, 7 nätter
 • Sträcka
  ca. 250 cykelkilometer, ca. 25 - 55 per dag
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Lätta cykelturer på övervägande plana asfaltvägar. Detta gör resan lämplig även för oerfarna cyklister. Du cyklar inte mer än 50 km per dag. 
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet. 
MS-Magnifique-II-III

M/S Magnifique I, II och III

M/S Magnifique I, II och III rymmer ca. 35 - 40 gäster och seglar under holländsk flagga och besättning. På övre däck finns en smakfullt inredd salong med restaurang, bar, lounge med wide screen-TV, stora fönster, Wi-Fi (med begränsad dataanvändning). Två, delvis skymda, soldäck i teak-trä med stolar, bord och cykelförråd (fördäck), och med en bubbelpool/jacuzzi och grill på akterdäck. Alla hytter har hyttventiler (dessa är låsta av säkerhetsskäl), dusch och toalett, individuellt justerbar luftkonditionering, flat screen-TV (satellit); om efterfrågad, en extra säng är tillgänglig i några dubbelhytter (ovanför av de andra sängarna).

Magnifique I
Båten blev totalrenoverad i 2010 och förlängd med 14 meter under vintern 2012/2013. Ombord finns det 11 dubbelhytter (ca. 11 kvm), 4 premium dubbelhytter (ca. 14 kvm) och 2 enkelhytter (ca. 8 kvm). 

Magnifique II
Byggnadsår 2016. Ombord finns det 18 dubbelhytter (ca. 11 kvm) och 4 premium dubbelhytter (ca. 14 kvm). 

Magnifique III
Byggnadsår 2018. Ombord finns det 14 dubbelhytter (ca. 11 kvm), 2 enkelhytter (ca. 8 kvm) och 5 sviter (ca. 14 kvm). 

M/S Magnifique III - dubbelhytt
M/S Magnifique II & III - dubbelhytt

Bra att veta

Språk ombord: Tyska, engelska, holländska

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter
För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Baggage
Vi rekommenderar regnkläder, cykelhjälm, solhatt och sneakers. Vänligen observera att hyttens förvaringsutrymme är mycket begränsat.

Rökning
Båtens interiör är rökfri: rökning är endast tillåten på soldäck. Som en säkerhetsåtgärd är rökning förbjuden i alla hytter; detta innebär att alla hytter och rum ombord är rökfria.

M/S Magnifique I - Restaurang
M/S Magnifique I - Restaurang

Vägar / Program
Vi reserverar rätten att göra ändringar i vägval och program. I händelse av hög- eller lågvatten reserverar rederiet rätten att ersätta delar av resan med bussar. I extrema fall reserverar rederiet rätten att ställa in resan med kort varsel. Ingen laglig rätt kommer upprättas i någon av dessa situationer. (Vattennivåer är force majeure). Detsamma gäller för formellt begärda - tidigare ej tillkännagivna - reparationer av slussar eller broar, eller i händelse av ofrånkomligt motorstopp eller strömavbrott. Vänligen observera att ett linjefartyg på Donaufloden inte bara är ditt hotell utan också en maskin, beroende av motorkraft även på natten. Speciellt under genomfart av slussar och broar - och förberedande arbete - kan det förekomma oväsen. Om du är känslig för ljud, vänligen ta med öronproppar. 

Minimum antal deltagare
Alla avgångar är garanterade, det finns inget minimum antal deltagare.

M/S Magnifique I

Cykelturer
Alla avstånd är “ungefärliga avstånd” av rekommenderade cykelturer. Om någon resande inte önskar cykla någon dag kan han/hon hoppa över cykelturen och slappna av ombord, medan skeppet åker till nästa hamn. Cykelturerna är individuella i din egen takt, eller med guide, det finns även detaljerade kartor och vägbeskrivningar. Alla turer kan rubriceras som lätta.

Kost (i.e.: laktosfritt, glutenfritt)
Möjligt på efterfrågan och till en extra kostnad. Måste bokas senast 14 dagar före avgång.

Ej inkluderat
Ankomst och hemresa, parkavgifter och transfers, dricksen och drycker ombord, inträdesavgifter och utflykter, reseförsäkring.

Resehandlingar
EU-medborgare behöver ett giltigt pass. Vänligen kontrollera ingångsvillkor med din lokala resebyrå.

Ankomst i Holland

Ankomst i Amsterdam

 • Med flyg: Flygplatsen Amsterdam Schiphol.
 • Med tåg: Amsterdam centralstation. Det finns bra förbindelse från Brygge tillbaka till Amsterdam, ca. SEK 400 per person.
 • Med bil: Bilparkering för ca. EUR 90 (ca. SEK 900) per vecka inklusive transfer, vänligen boka en plats på förhand. Kör ditt bagage till båten och åk till parkeringsplatsen därefter.