2020
MS-Anna-Maria

Cykel & båtsemester Loire

På MS Anna Maria IV längs ljuvliga vingårdar

 Rundtur från Paris
 M/S Anna Maria V

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Inklusive transfer från/till Paris
  • ca. 290 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Mellan Nevers och Montargis är denna imponerande region, som går genom Loiredalen, perfekt för en avslappnad båt- och cykeltur. Detta område erbjuder ett stort urval av spännande historia och kultur. Du får uppleva unika cykelturer och upptäcka alla möjliga typer av slott, historiska städer och drömska små byar. För att inte glömma Loiredalens fantastiska viner! 

Paris

 

Dag 1: Ankomst i Paris och bussresa till Cours-les-Barres

På Gare du Nord-stationen hämtas du med buss ca. 15.00 - möjligen med tid över att få ett första intryck av Paris. Du anländer i Cours-les-Barres tidigt på kvällen, där båten MS Anna Maria V ligger förankrad. Besättningen bjuder på ett varmt välkomnande och ett kvällsmål. 

Loiredalen cykelresa - Apremont

Dag 2: Rundtur Cours-les-Barres ca. 50 km 

Cykelresans första tur tar dig till Apremont, med dess slott och utsökta trädgårdar. Därefter cyklar du vidare till Nevers, som inbjuder till en paus för att se dess sevärdheter - så som det fyrkantiga tornet och skansen Porte du Croux, stadstornet, som är en del av den medeltida befästningen och flera av stadens hus - innan du återvänder till båten. 

 

Cykla längs Loire

Dag 3: Cours-les Barres - Beffes (med båt),
Beffes - Ménétréol ca. 55 km

Till att börja med kan du luta dig tillbaka och njuta av båtresan till Beffes. Därefter stiger du upp på cykeln och cyklar till den gamla romerska staden La Charité-sur-Loire. Ifrån stenmuren, som byggdes på 1500-talet, får du en fascinerande utsikt över staden. Cykelturen fortsätter förbi Pouilly Fumé-vinets kända vingårdar till byn Ménétréol, vid foten av Sancerre-vingårdarna, där du återvänder till båten. 

 

Sancerre

Dag 4: Ménétréol - Sancerre (med båt),
Sancerre - Beaulieu ca. 50 km

Du börjar dagen med en båttur till den vackra byn Sancerre, ett område som producerat vin i 2000 år. Här stiger du upp på cykeln igen. Den pittoreska cykelvägen fortsätter förbi Sancerres vingårdar, via många vinbyar, innan du till sist når din destination i Beaulieu. 

Beaulieu

Dag 5: Beaulieu - St. Brisson ca. 40 km,
St. Brisson - Briare (med båt)

I dag cyklar du längs med Châtillon-sur-Loires små, historiska slussar, vidare till kanalbryggan som korsar floden Loire. Njut av den underbara, friska luften i St. Birssons skogar, innan du återvänder till båten. På kvällen tar båtresan dig genom den magnifika akvedukten, som funnits sedan 1800-talet. Den är 662 meter lång och korsar Loire - en speciell upplevelse innan du anländer till Briare. 

 

Loire_Vin

Dag 6: Briare - Rogny-les-Sept-Écluses ca. 45 km

Tillbringa morgonen på ett mer avslappnat sätt, vandrandes genom Briare. Cykelvägen tar dig sedan till slottet Pont Chevron, som ligger idylliskt på en sjöstrand. Via Ouzouer-sur-Trézée cyklar du genom ett område med många små sjöar, förbi slottet Bléneau till Rogny-les-Sept-Écluses med dess sju historiska slussar. 

 

Loire cykelvägen

Dag 7: Rundtur Rogny-les-Sept-Écluses ca. 50 km

I dag lockar marknaden i Châtillon-Coligny till ett besök, innan du cyklar vidare till slottet La Bussiére, som byggdes på 1100-talet. Resan tillbaka tar dig genom härlig landsbygd, förbi den lilla byn Escrignelles, till båten i Rogny. 

Vinfat

Dag 8: Bussresa till Paris och hemresa

Din bussresa tillbaka till Paris Gare du Nord startar kl. 11 (ca. 3 tim), därefter hemresa i egen regi.