2020/2021

Cykel & katamaranresa Korsika

Södra Korsikas hemligheter

 Rundtur från Ajaccio
 Katamaran Premium C 600

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Helpension inkl. drycker ingår!
  • ca. 255 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Kombinera nöjet av cykling med det magiska från havet! Upptäck Korsikas öar i fullständig stillhet med privilegierad tillgång till vilda stränder och de mest undangömda vikarna. Denna vackra ö kan ses i all sin prakt från havet, och när du även kan uppleva den med cykel blir detta en resa man inte får missa! 

Dag 1: Egen resa till Ajaccio 

Du anländer till Ajaccio och går ombord på katamaranen från 18.00. Gör dig hemmastadd i din hytt innan du välkomnas med en drink. Middag och övernattning ombord.

Dag 2: Ajaccio - Cap Muro - Propriano - Cala di Conca ca. 40-60 km

Idag hissar vi segel mot Cacalu, en liten vik norr om Capo di Muro (ca 1.5 tim). Med sitt rika och vackra marina landskap är detta en perfekt plats för en simtur. Nu är det dags att börja cykla mot Propriano som är en kuststad omgiven av stränder och turkost vatten. Staden ligger i en av de mest typiska regionerna som osar gastronomi, kultur och vin. Här kan du antingen hoppa på båten eller fortsätta med cykel (20 km) till Cala di Conca, en liten avlägsen strand, omgiven av vild natur. Här samlas alla på båten för middag och övernattning för ankare. 

Dag 3: Cala di Conca - Roccapina - Iles Fazziolu ca. 35 km

Pigg efter en skön natts sömn så är det dags att hoppa upp på cykeln igen. Med sikte på Roccapina-stranden tar denna sträcka dig genom den riktiga vildmarken på Korsika. Upptäck denna fantastiska strand som vakas av ‘Lion de Roccapina’, en klippa som ser ut som ett lejon. Fira målgången av denna etapp med ett dopp i det turkosa vattnet omgivet av rosa granitstenar och grön natur. Efter en underbar dag hissar vi under senare eftermiddagen seglen mot Fazziolu-öarna nära Bonifacio (2.5 tim).

Dag 4: Iles Fazziolu - Iles Lavezzi - Bonifacio ca. 55 km

Från en ögrupp till en annan så seglar vi mot Lavezzi-öarna (1.5 tim). Som en skärgård av 23 små granitöar, omgivna av turkost vatten, så är detta en av de vackraste platserna i Medelhavet. Stränderna är endast tillgängliga med båt, och där kan du utforska ett oförglömligt liv under ytan. Magiska stunder garanteras! Sen seglar vi vidare till Bonifacio där du hoppar upp på cykeln och upptäcker den vackra naturen i omgivningen. Denna extraordinära stad är belägen uppe på en kalkstensklippa. Njut av det livliga nattlivet i gamla stan eller besök de många hantverksbutikerna. 

Dag 5: Bonifacio - Porto-Vecchio - Bonifacio - Golfe de Ventilegne - Tizzano ca. 40 km

Ännu en fantastisk dag väntar! Vi seglar efter östkusten och når Porto-Vecchio där du cyklar på en rundtur, så du kan besöka de mest kända vikarna och stränderna i södra Korsika. Väl tillbaka i Bonifacio fortsätter du att cykla till Ventilegne-gulfen, där du går ombord på båten igen för att segla till Tizzano, en förtjusande liten by inbäddad mellan klipporna. Njut av en uppfriskande simtur i det kristallklara vattnet innan middagen.

Dag 6: Tizzano - Cala d’orzu - Belvédère - Campomoro ca. 40 km

På morgonen sätter vi segel mot stranden Cala d’Orzu (1.5 tim). Som ett alternativ kan du beställa din lunch från den välkända strandhyddan ‘Chez Francis’. Avsluta dagen med en underbar cykeltur från Campomoro, en genuin charmig by i mitt ute i ingenmansland. Turen låter dig upptäcka de olika landskapen efter västkusten. Det kanske även finns tillfälle att besöka Genoese-tornet och det lilla museet. Efter en en varm, men mycket tillfredsställande, cykeltur kanske du lockas till ytterligare en svalkande simtur? 

Dag 7: Campomoro - Iles Sanguinaires - Isolella - Ajaccio ca. 35 km

Vi seglar mot Iles Sanguinaires (2 tim), en fristad för många arter av havsfåglar och ett reservat för rik flora av sällsynta endemiska arter. Vid öns spets kan du njuta av utsikten över Ajaccios bukt. Katamaranen tar dig till halvön Isolella, med sin diskreta, vilda och naturliga charm. Från Isolella cyklar du en underbar tur till Ajaccio. Båten lägger till vid kajen. Strosa längs de pittoreska gatorna i staden som osar värme och kultur.

Dag 8: Hemresa

Efter frukost är det dags att stiga i land, kl.9.00. En resa att minnas!