2020
Wien

Cykel & båt Donau: Passau - Wien

Donau till valsens rytm

 Rundtur från Passau
 M/S Normandie

 • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
 • Sommarspecial: Halva priset för den andra resenären i en dubbelhytt på utvalda datum!
 • ca. 200 km

 

8
dagar

40
∅ km per dag

Cykelresan längs med tyska / österrikiska Donau är en mycket speciell upplevelse, för ditt “flytande hotell” är alltid med dig! Varsamt utför cyklar du längs lummiga, gröna flodbanker och genom små, drömska byar i Donaus imponerande landskap. Upptäck det hänförande naturliga underverket “Stora Slingan” (en tvär 180º sväng!) och försjunk i legendariska Wachau med dess terrasser av vingårdar och förtrollande slott och kloster. Sedan Wien – ett överflöd av sevärdheter! En stad, svår att beskriva med ord – du måste se och uppleva den! Höjdpunkter som Stefansdomen och stadshuset är enkla att nå på en underbar sightseeing på cykel. En promenad genom Naschmarkt (en känd matmarknad) är ett fantastiskt kulturellt och kulinariskt äventyr. Du kan också slappna av på något av de mysiga kaféerna eller en typisk, traditionell, wiensk vinsalong i förorterna. 

Karta_Passau-Wien
 • Start / mål
  Passau
 • Reslängd
  8 dagar, 7 nätter
 • Sträcka
  ca. 200 km
 • Dagsetapper
  Dagsetapper: ◉◎◎◎◎, mellan 35 och 50 km
  Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Rutten går mestadels på platta, asfalterade vägar
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet. 

Röster från tidigare deltagare

Vi har just gjort en resa med M/S Normandie och allt har varit alldeles till vår belåtenhet. Allt har verkligen fungerat fungerat som det ska, utom möjligen när vi skulle den sista biten från båten till stationen i Passau. Taxibilarna i Passau räcker inte till när flera båtar lägger till och det var många gäster som fick väldigt bråttom till tåget. Kanske det kunde vara idé att tala om för andra som gör denna tur att inte räkna för knappt med tiden.

Olof och Irma, Göteborg ~ Juni 2019

Kabinplan_MS-Normandie

M/S Normandie

M/S Normandie togs i drift 1989 och moderniserades 2010 och 2011. Ombord på det medelstora kryssningsfartyget råder en personlig och familjär atmosfär. På övre däck finns en panoramalounge med bar och en liten bastu (bokning i receptionen). På huvuddäcket finns en restaurang. Det rymliga soldäcket har sittplatser och solstolar. M/S Normandie har totat 49 2-bäddshytter och två 1-bäddshytter. Alla 2-bäddshytter på huvud- och övre däck är cirka 10-11 kvadratmeter stora med två sängar, dusch / toalett, tv, kassaskåp, hårtork, central luftkonditionering och panoramafönster. Fönstren på övre däck kan öppnas. Sängarna kan på dagtid göras om till sitssoffor. 1-bäddshytterna är små (ca 7 kvadratmeter) och har en säng.

Specifikationer: Längd 91,2 m • bredd 10,50 m • djupgående 1,60 m • kapacitet 100 passagerare • valuta Euro • betalning Mastercard och Visa accepteras

Kabin_MS-Normandie

Bra att veta

Språk ombord: Tyska, engelska

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter
För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Baggage
Vi rekommenderar regnkläder, cykelhjälm, solhatt och sneakers. Vänligen observera att hyttens förvaringsutrymme är mycket begränsat.

Rökning
Båtens interiör är rökfri: rökning är endast tillåten på soldäck. Som en säkerhetsåtgärd är rökning förbjuden i alla hytter; detta innebär att alla hytter och rum ombord är rökfria.

MS-Normandie

Vägar / Program
Vi reserverar rätten att göra ändringar i vägval och program. I händelse av hög- eller lågvatten reserverar rederiet rätten att ersätta delar av resan med bussar. I extrema fall reserverar rederiet rätten att ställa in resan med kort varsel. Ingen laglig rätt kommer upprättas i någon av dessa situationer. (Vattennivåer är force majeure). Detsamma gäller för formellt begärda - tidigare ej tillkännagivna - reparationer av slussar eller broar, eller i händelse av ofrånkomligt motorstopp eller strömavbrott. Vänligen observera att ett linjefartyg på Donaufloden inte bara är ditt hotell utan också en maskin, beroende av motorkraft även på natten. Speciellt under genomfart av slussar och broar - och förberedande arbete - kan det förekomma oväsen. Om du är känslig för ljud, vänligen ta med öronproppar. 

Minimum antal deltagare
50 gäster (måste ha nåtts inom 21 dagar för avgång). 

MS-Normandie_Sonnendeck

Cykelturer
Alla avstånd är “ungefärliga avstånd” av rekommenderade cykelturer. Om någon resande inte önskar cykla någon dag kan han/hon hoppa över cykelturen och slappna av ombord, medan skeppet åker till nästa hamn. Cykelturerna är individuella, i din egen takt, utan guide, men med dagliga genomgångar ombord och detaljerade kartor och vägbeskrivningar. Alla turer kan rubriceras som lätta.

Utflykter på land
Alla utflykter nämnda i programmet är valfria (ev. tilläggsavgifter är inte inkluderade i priset) och kan bokas direkt ombord på fartyget.

Kost (i.e.: laktosfritt, glutenfritt)
Möjligt på efterfrågan och till en extra kostnad. Måste bokas senast 14 dagar före avgång.

Ej inkluderat
Ankomst och hemresa, parkavgifter och transfers, dricksen och drycker ombord, inträdesavgifter och utflykter, reseförsäkring.

Resehandlingar
EU-medborgare behöver ett giltigt pass. Vänligen kontrollera ingångsvillkor med din lokala resebyrå.

Cykelresa-Passau-Wien

Ankomst

 • Med flyg: Flygplatsen München Franz Josef Strauss, bra tågförbindelser till Passau, restid ca. 2,5 timmar. Flygplatsen Wien, därefter tåg till Passau. Mer information: www.oebb.at
 • Med tåg: Passau station
 • Med bil: Bilparkering i Passau inkl. transfer till/från båt EUR 68 (ca. SEK 680), Parkgarage inkl. transfer till/från båt EUR 79 (ca. SEK 790).