Cykel- och båtresor i Europa 2020

Cykel & båt Donau

Cykel & båt Holland

Cykel & båt Moseldalen

Ljudet av störtande vågor och fiskmåsar och bilden av fiskare på de öppna haven. Följ med i behagligt tempo längs Donau-floden och Mosel: En semester på båt är alltid ett äventyr. Lämpar sig väl för alla som vill slippa packa sin väska varje dag och som kanske vill skippa cyklandet då och då för att sola på båtdäck. För den som vill cykla väntar den vackra omgivande landsbygden att utforskas.

Vårt tips: Då tillgången är begränsad är våra Båt & Cykelsemestrar vanligtvis bokade tidigare än våra standard cykelresor. Om du väljer att boka din Båt & Cykelsemester nu är det mer troligt att din föredragna båt och datum fortfarande finns tillgängliga.

Vad är så speciellt med en Båt & Cykelsemester?

På en Båt & Cykelsemester följer ditt boende med dig, vilket gör att du slipper packa varje dag. Du har också möjligheten att från dag till dag välja att ta en paus och stanna kvar på båten. Detta cykelsemester-alternativ är särskilt att rekommendera om:

  • Du vill ha en mer avkopplad cykelsemester  
  • Du reser med en barnfamilj och är osäker på om de mindre cyklisterna vill cykla varje dag
  • Du är osäker på om du är i tillräckligt god form eller om du vill cykla varje dag
  • Du gärna passar på att sola och slappna av i en stol på båtens soldäck när solen skiner eller om du föredrar att stanna inne och läsa när vädret är sämre.

Ytterligare en fördel med Båt & Cykelsemester är de nya möjligheter vattnet kan ge dig som planerar en semester. När du reser från ö till ö i Kroatien med båt och cykel ger det dig möjligheten att besöka flera öar vilket inte hade varit möjligt på en konventionell cykelsemester. De många möjligheterna att hoppa direkt från båten ner i det kristallklara vattnet ingår självklart i priset! Särskilt på en Båt & Cykelsemester i Kroatien kan cyklande och simmande bli perfekt kombinerade. Trots alla fördelar det medför att resa med båt bör du känna till att båtkabinernas storlek generellt sett inte är jämförbara med hotellrum. Därför bör du undvika att packa en alltför stor resväska. Alla kabiner har egen toalett och dusch. Dock, när det kommer till storlek och standard bör du vara beredd att behöva kompromissa. Trots att du har möjlighet att själv besluta vad du vill göra varje dag kan vissa aspekter som avgångstider, slusstider och förstås vädret och vindens oförutsägbara karaktär inte påverkas.   

Vilken cykel- och båtsemester är bäst lämpad för vem?

Familjer med barn brukar i regel uppskatta när det finns andra familjer ombord. Det finns alltid något att upptäcka! Våra cykel- och båtsemestrar i Kroatien är idealiska för familjer. Eller varför inte ta en titt på våra cykel- och seglingssemestrar i Holland?

Eller är du kanske en av dem som gillar att kombinera en aktiv semester på cykel med god mat och besök i vackra städer? Om så är fallet rekommenderar vi vår cykel- och båtsemester i Flandern. Plant som Holland men med varje stad vackrare än den förra: detta är vad som väntar dig på vägen från Bryssel till Brygge. Bryssel, Antwerpen, Gent och Brygge – och även vackra små städer som Mechelen. Var beredd att bli bortskämd. Och i Belgien är det viktigt att njuta av livets behag. Landet är även legendariskt för ölfantaster och matkännare. De franska influenserna märks tydligt här – mat och dryck är av betydligt större vikt här än i grannlandet Holland. Vi rekommenderar definitivt en cykel- och båtresa i Belgien!

Är hyttstorlek, en normalstor säng och en ordentlig dusch viktigt för dig? I så fall rekommenderar vi en cykelresa med MS Magnifique och dess systerfartyg Magnifique II. Eller en cykel- och seglingssemester ombord den tremastade skonaren Mare fan Fryslan, som seglar över IJsselmeer till Vadehavets öar Texel, Vlieland och Terschelling, och som dessutom erbjuder dess gäster en bubbelpool! Eller varför inte upptäcka vackra städer som Mantua (Italiens dolda juvel), Lido och sist men inte minst Venedig, längs floden Po, ombord den mycket stilrena MS Ave Maria med sin italienska design? Denna cykelsemester har äkta italiensk stil.

Eller är du än lugnare typ som föredrar att cykla i makligt tempo? I så fall kommer du älska våra cykel- och båtsemestrar på de tyska floderna och sjöarna: Mosel och Saar, Main, Mecklenburgska sjöarna och Masurien.

Våra klassiska Båt & Cykelsemestrar

Med cykel och båt i Holland – Holland är cykelns och sjöfartens födelseplats. De populära och välkända flod- och kanalkryssningar Holland har att erbjuda har kombinerats med cykelsemestrar - ett helt nytt sätt att resa. De norra och södra turerna omfattar alla Nederländernas vackraste höjdpunkter. Eller varför inte resa längs med kanalerna och över Ijsselmeer på stora båtar som MS Serena. Tillsammans med Holland är Donau-floden älskad av cykel- och båtentusiaster. Donaus cykelväg från Passau till Wien – den klassiska långa cykelturen - kan självklart också göras med cykel och båt. Här har du även möjlighet att välja olika vägar: tillsammans med den klassiska turen till Wien är en resa till Budapest också väldigt populär.