2020
Heidelberg

Cykelresa genom Speyer, Worms & Mainz

Upplev de mäktiga, kejserliga katedralerna längs Rhen

 Rundtur från Heidelberg

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Upplev Heidelberg, Worms och Mainz!
  • ca. 315 km

9
dagar

50
∅ km per dag

De mäktiga, kejserliga katedralerna i Speyer, Worms och Mainz är imponerande kvarlevnader från en tusenårig historia längs Europas största sjö. De byggdes i ett mycket naturskönt landskap, där viktiga handelsvägar sammanstrålade. Kulturen och naturens speciella charm finns fortfarande kvar. På denna varierande och intressanta resa får du njuta av att cykla längs Rhens urgamla, romantiska kanaler, och passerar många kulturella höjdpunkter i Tysklands största, vinproducerande regioner - Rheinhessen och Pfalz.

Heidelberg

 

Dag 1: Egen resa till Heidelberg

Rese-information och cykelprovning. Du tillbringar en underbar kväll i Tysklands äldsta universitetsstads unika atmosfär.  

Worms_Cykling

Dag 2: Heidelberg - Worms ca. 45 km

Du cyklar längs med floden Neckar till den gamla romerska staden Ladenburg med dess vackra, medeltida innerstad. Därefter fortsätter resan genom Rhendalen till den kejserliga staden Worms, med sin katedral från 1100-talet, Luther-Denkmal och Europas största, judiska kyrkogård.

Nierstein

Dag 3: Worms - Nierstein ca. 55 km

I dag passerar du vinporten i Schweigen och tar dig till staden Wissembourg, i provinsen Alsace, med sitt forna benediktinkloster. Njut av en avkopplande cykeltur genom skogen Bienwald och dalen Lautertal till floden Rhen. Vid slutet på turen kommer du till det imponerande, barocka sätet i Rastatt.Njut av en cykeltur längs floden Rhen, delvis på de idylliska vägarna vid dess urgamla kanaler, till Oppenheim, “vinets och den gotiska stilens stad”. Här kan du utforska staden under staden, Oppenheims labyrint, och följa i Martin Luthers fotspår.

Rüdesheim

Dag 4: Nierstein - Rüdesheim ca. 50 km

Resans andra kejserliga katedral finns i Mainz - Rheinland-Pfalz huvudstad. Här korsar du floden Main och besöker Gutenberg-muséet. I den romantiska staden Rüdesheim kan du ta linbanevagnen och njuta av en storslagen utsikt över Mittelrhein (ej inkluderat i resepaketets pris).

Alzey

Dag 5: Rüdesheim - Alzey ca. 50 km

Efter att ha korsat floden Rhen kommer du till Bingen, där floden Nahe löper samman med Rhen och fyra vinregioner möts. Vi rekommenderar dig att besöka bron Drususbrücke, som byggdes på 900-talet, intill tornet Mäuseturm och kapellet Brückenkapelle. Alzey, även kallad “Volkerstadt”, känns fortfarande nära anknuten till spelmannen från eposet Nibelungenlied. 

Pfalz-Wein

Day 6: Alzey - Grünstadt ca. 35 km

På denna korta etapp har du gott om tid att njuta av lite vin på vägen. I Bobenheim kommer du till den tyska vinvägens början och avslutar din resa i den fridfulla staden Grünstadt.

Neustadt-an-der-Weinstrasse

Dag 7: Grünstadt - Neustadt an der Weinstrasse ca. 35 km

Dagens kulturella höjdpunkt är de vackra vinbyarna du finner längs vägen. I Bad Dürkheim får du se världens största vintunna och, om du reser i September, kanske du även får möjlighet att besöka världens största vinfestival. I Deidesheim rekommenderar vi att du besöker vinmuséet i det medeltida stadshuset. Därefter cyklar du via en region kallad “Pfalz-Balkongen” till Tysklands hemliga vinhuvudstad.

Heidelberg

Dag 8: Neustadt - Heidelberg ca. 55 km 

På den åttonde dagen besöker du den tredje kejserliga katedralen, i Speyer. Njut av Speyers medeltida innerstads atmosfär och besök det fantastiska slottet och parken i Schwetzingen. 

Heidelberg

Dag 8: Hemresa

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.