2020

Cykelresa i Drôme Provencale

Vingårdar, olivlundar och vida lavendelfält

 Rundtur från Grignan

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 140 km

6
dagar

35
∅ km per dag

Denna resa är fullpackad med läckerheter då detta område är känt för sina vingårdar, olivlundar och vida lavendelfält. Som den söta doften i luften så visar landsbygden en blandning av lila, djup grön och mjuk grå som står vackert mot de steniga färgerna i byarna. Efter vägen utforskar du de medeltida byarna med antik arkitektur och vackra slott. Du kommer bli frestad att testa de lokala produkterna som tryffel, nougat, aprikoser och druvor. Byarna och städerna vaggas av ljudet från fontänerna, stolta över deras torn, slotten, klocktorn och pediment från århundraden tillbaka.

Dag 1: Egen resa till Grignan

Du anländer till ditt första hotell. Efter incheckning kan du koppla av eller utforska ‘rosornas stad’. I receptionen finns ditt resematerial med allt du behöver för en underbar cykelresa.

Dag 2: Grignan - La Garde-Adhémar - Saint-Paul-Trois-Châteaux - Suze-la-Rousse ca. 35 km

Idag besöker du typiska byar för Drôme Provencale-regionen: La Garde-Adhémar, en by som hållit sin medeltida historia vid liv genom att underhålla spåren av slottet och de gamla husen. Saint-Paul-Trois-Châteaux, en charmig by som än idag har kvar många av sina antika murar. Den sista sträckan av dagens äventyr går till Suze-la-Rousse där du kan besöka det magnifika slottet Château de Suze-la-Rousse som är i nästan originalskick! Namnet betyder ‘den röda Suzy’, inspirerat från slottets dam med det flammande röda håret.

Dag 3: Suze - Visan - Vinsobres - Nyons ca. 35 km

Efter frukost är det dags att hoppa upp på sadeln för dagens äventyr, härlig cykling till den charmiga och historiska byn Visan, sen vidare till Vinsobres. Dina sinnen kommer verkligen utmanas då du cyklar förbi lavendelfält, vingårdar och olivlundar. Kanske tar du en omväg till Richerenches där det är en tryffelmarknad på lördagsmorgnar. Till slut kommer du fram till Nyons, känd för sin olivolja.

Dag 4: Nyons - Dieulefit ca. 35 km

Du cyklar genom Gorges de l’Eygues, ett rätt bergigt område, för att sen fortsätta genom  Concordet och la Paillette. Du når sen den trevliga byn Dieulefit.

Dag 5: Dieulfit - Grignan ca. 35 km

Efter frukost ger du dig av i riktning mot Grignan, genom fantastiskt restaurerade byar. Du stannar till på toppen av berget Montagne de la Série där du får en extraordinär panoramavy över området. Under eftermiddagen kommer du fram till Grigan. Utforska staden och dess slott.

Dag 6: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.