2020
Vy över Moseldalen

Moseldalen cykelresa med lyxpaket

En exklusiv cykelresa från Trier till Koblenz på lyxhotell

 Trier - Koblenz

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Bästsäljare!
  • ca. 190 km

6
dagar

50
∅ km per dag

En underbar cykelresa längs Mosel, som är Rhens längsta biflod och som slingrar sig från källan i Frankrike i sydostlig riktning genom sydvästra Tyskland. Moseldalens vinodlingar verkar oändliga och finns nästan längs hela floden. På denna drygt 200 km långa cykelresa följer du spåren av över 2000 år gammal romersk historia. Du cyklar genom historiska städer och pittoreska byar. Moseldalen är först och främst känd för sitt vin. Goda viner kan inhandlas i princip överallt. På många ställen är det gratis vinprovning för att du ska kunna välja rätt. Utmärkande för den här resan är det exklusiva boendet på samtliga etapporter, vars spa-avdelningar och utmärkta restauranger gör din cykelsemester till en upplevelse utöver det vanliga.

Trier

 

Dag 1: Egen resa till Trier  

Trier anses vara Tysklands äldsta stad. Många romerska arkitektoniska monument är allestädes närvarande. Här kan du uppleva stadens snart 2000-åriga historia. Din cykel väntar på dig på ditt hotell. 

Piesport

Dag 2: Trier - Mülheim ca. 55 km

Innan du ger dig iväg på cykelsadeln rekommenderas ett besök på Amfiteatern och Porta Nigra (Svarta porten) som byggdes av romarna på 100-talet. Du börjar din tur längs den vackra Mosel. I Trittenheim informerar en didaktisk utställning om de lokala druvsorterna. Du når snart Piesport, där du kan titta på en romersk vinpress från 200-talet. Du bör även stanna till i Neumagen-Dhron, Tysklands äldsta vinort. Att prova ett glas vin blir en härlig avslutning på din första cykeletapp. 

Bernkastel-Kues

Dag 3: Mülheim - Traben-Trarbach ca. 30 km

I dag kommer du till Bernkastel-Kues, där du kan titta på de många små gränderna och färgglada korsvirkeshusen. Naturligtvis får du inte missa att prova vin från den välkända vingården Bernkasteler Doctor. Du fortsätter genom vinregionen Kröver Nacktarsch. En båttur (ingår ej) bjuder på vacker utsikt över de omgivande vingårdarna. Ditt dagsmål heter Traben-Trarbach. 

Cochem

Dag 4: Traben-Trarbach - Cochem ca. 55 km

Även i dag kommer många vingårdar att flankera din väg på båda sidor av Mosel. I Enkirch med sina många typiska korsvirkeshus bör du göra en kort vila. Du fortsätter till nästa välkända vinodlingsområde, Zeller Schwarze Katz. Slutligen cyklar du förbi Beilstein, även känd som Rothenburg vid Mosel, och kommer till dagens destination Cochem, en småstad med ett charmigt centrum. Du bör ta dig tid att besöka borgen Cochem, som är från 1000-talet. 

Burg Eltz

Dag 5: Cochem - Koblenz ca. 50 km

I dag rekommenderar vi en avstickare till den medeltida borgen Eltz, en av Tysklands vackraste och bäst bevarade befästningsanläggningar. Inbäddad i den vackra naturen vittnar den om sagolik skönhet och erbjuder en fantastisk utsikt. Tillbaka vid Mosel-cykelvägen passerar du ett flertal pittoreska vinbyar innan du når Koblenz, slutmålet för denna cykelresa. Stadens centrum ligger vid sammanflödet av Mosel och Rhein och lockar till en avslutande stadspromenad. 

Deutsches Eck Koblenz

Dag 6: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa längs Mosel. Men i Koblenz finns mycket att upptäcka, och vi bokar gärna in extradagar åt dig. Mycket praktisk är vår dagliga transfer tillbaka till Trier.