2020
Vy över Moseldalen

Moseldalen cykelresa med lyxpaket

En exklusiv cykelresa från Trier till Koblenz på lyxhotell

 Trier - Koblenz

 • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Bästsäljare!
 • ca. 190 km

6
dagar

50
∅ km per dag

En underbar cykelresa längs Mosel, som är Rhens längsta biflod och som slingrar sig från källan i Frankrike i sydostlig riktning genom sydvästra Tyskland. Moseldalens vinodlingar verkar oändliga och finns nästan längs hela floden. På denna drygt 200 km långa cykelresa följer du spåren av över 2000 år gammal romersk historia. Du cyklar genom historiska städer och pittoreska byar. Moseldalen är först och främst känd för sitt vin. Goda viner kan inhandlas i princip överallt. På många ställen är det gratis vinprovning för att du ska kunna välja rätt. Utmärkande för den här resan är det exklusiva boendet på samtliga etapporter, vars spa-avdelningar och utmärkta restauranger gör din cykelsemester till en upplevelse utöver det vanliga.

Cykelkarta Moseldalen
 • Start / mål
  Trier / Koblenz
 • Reslängd
  6 dagar, 5 nätter
 • Cykelsträcka
  ca. 190 cykelkilometer, 30-55 km per dag
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Cykling på mestadels asfalterade vägar och cykelvägar. Bara några korta passager med lite mer trafik. Mosel-cykelvägen är genomgående skyltad. En sammanlagt mycket lätt cykeltur, perfekt för barnfamiljer och utan större krav på uthållighet och bra kondition.
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet. 

Röster från tidigåre deltagare

Det var en behaglig cykling, nästan lite för lätt, eftersom det praktiskt taget inte var några backar. Och väldigt vackert hela tiden! Cyklarna var sköna och lätt-trampade. Cykeluthyraren var väldigt trevlig och hjälpsam. Färdbeskrivningen var utmärkt (inte så svårt att följa floden förstås). Bra med tydliga kartor och att vi fick kartor över alla tätorterna. Vi uppskattade att hotellet i Koblenz låg nära järnvägsstationen. Packväskorna var inte fullt så vattentäta som utlovats (vi hade ösregn hela första dagen). Det läckte in på sidorna på framväskan. Som helhet en lyckad resa, den minst strapatsrika vi någonsin gjort. Den här turen kan verkligen rekommenderas till otränade cyklister (vilket vi inte är). Priset tycker vi är rätt ok (annars hade vi inte bokat).

Sara och Berith, Stockholm ~ Juli 2019

God mat. Härliga naturupplevelser, med enkel cykling. Goda viner. Resan var toppen! 

Mathias och Karin, Vaggeryd ~ Juli 2019

Vi tackar för ett jättefint arrangemang som var alltigenom lyckat. Vi bodde enastående bra och åt mycket goda middagar och frukostar på våra Hotel. Vi utnyttjade vår sista dag i Koblenz till utflykt med hjulångaren till St Goar och cyklade tillbaka därifrån. Kan rekommenderas även om båtbiljetten var ganska dyr - 30€/Pers. I vår turguide anges ju denna lilla utflykt som dag 6. Vi återkommer gärna - kanske med en tur i östra Tyskland ner mot Karpaterna?

Michael och Christine, Nacka ~ Juni 2019

Tack för ett profssigt upplägg. Bra hotell. Lagning av punka gick jättebra. På så fina hotell tycker jag att det ska vara aircond. Vi hade mellan 30-35 grader varmt så hotellrummen var jättevarma, svårt att sova. Kommer att rekommendera Bike Sweden för våra vänner.

Maude och Hans, Nässjö ~ 2017

Tack för en bra arrangerad resa. Allt fungerade perfekt och hotellen var kanonfina. Kommer absolut rekommendera er till andra.

Anders, Ulrika, Tommy och Medeleine, Sjuntorp ~ 2017

Ankomst

Ankomst

 • Med tåg: Trier. För information om tågtider se www.bahn.de. 
 • Med flyg: Flyg till Frankfurt am Main. Vidare därifrån med tåg, restid till Trier ca. 2:45-3:35 timmar. Alternativt flyg till Köln. Resan Köln-Trier med tåg tar ca. 3-4 timmar. 
 • Med bil: Vid hotellet i Trier finns ett parkeringshus. Kostnad EUR 15 per dag, går ej att reservera, betalas på plats.
 • Tillbakaresa: Transfer med buss från Koblenz till Trier dagligen med avgång kl 9.00. Pris SEK 595:- per person, anmälan krävs vid bokningen av resan. Annars utmärkta tågförbindelser (utan byten, flera gånger dagligen). Restid ca 1-1,5 timmar, kostnad ca. EUR 20 (ca. SEK 200:-) exklusive cykel.