2020
Paris-London cykelresa - Big Ben

Paris-London cykelresa

Cykla från Notre Dame till Big Ben

 Paris - London

  • Dagsetapper: ◉◉◉◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • inklusive färjeresa från Dieppe till Newhaven
  • ca. 350 km

8
dagar

60
∅ km per dag

Paris och London, Europas två största städer med lång historia, världsberömda byggnader och museer utgör starten och målet på denna resa. Du börjar din resa i Franrikes huvudstad. Här finns byggnader som kyrkorna Sacré Coeur och Notre Dame, Eiffeltornet och Centre Pompidou. I London finns minst lika fascinerande historiska byggnader som Towern, Buckingham och Westminster Palace, Saint Paul's Cathedral och London Eye. Men också vägen från den ena till den andra metropolen är en trevlig upplevelse. På långa sträckor cyklar du på den år 2010 öppnade cykelvägen Avenue Verte genom landskap av varierande karaktär. Du cyklar genom Normandiets urskogar och kommer att uppleva kustlandet med dess branta klippor. Du korsar engelska kanalen från Dieppe till Newhaven och cyklar genom grevskapet Sussex höjdsträckta kalkformation och badorten Brighton på din väg till London.

Paris-London cykelresa - Paris

 

Dag 1: Egen resa till Paris

Ankomst till Paris. Du får möjlighet att njuta av den franska huvudstadens charm. Du kan besöka sevärdheter som Eiffeltornet, Notre Dame och Triumfbågen. Dagens Paris är en blandning av en lång historia och djärv modernitet. Avsluta dagen på en av Paris restauranger. 

Maisons Laffitte

Dag 2: Paris - Cergy ca. 55 km 

Efter informationsmötet och cykelutlämningen på tidiga förmiddagen cyklar du längs Canal St Denis på nästan bilfria vägar till "Parc des Impressionistes". Parken är en modell av Claude Monets trädgård i Giverny och presenterar sig som en charmig blandning av vatten, sällsynta växter, paviljonger och skulpturer. Din destination, staden Maisons Laffitte, betraktas med sin travbana och villor på parkliknande tomter som en av de mest populära och dyraste av Paris förorter. 

Gisors

Dag 3: Cergy - Gisors ca. 60 km

Rutten tar dig först genom skogen i Saint-Germain-en-Laye med bok, ek och tallar, och sedan längs ån La Viosne genom härlig normandisk landsbygd till den lilla staden Gisors. I staden finns ruinerna av borgen Gisors från 1000-talet, i vilken – enligt en legend – Tempelriddarnas skatt finns gömd än i dag (58 km). Från Santeuil finns också möjlighet att åka en del av sträckan med tåg till Gisors (38 km). 

Paris-London cykelresa - Fromage

Dag 4: Gisors - Forges-les-Eaux ca. 65 km 

Du fortsätter genom det typiska landskapet i Normandie med dess gröna ängar, vidsträckta skogar och "bocages", barriärhäckar som jordbrukarna i regionen avgränsar sina områden med. Rutten leder dig till Forges-les-Eaux. Det kungliga källvattnet här har varit känt sedan 1500-talet som en ungdomens källa, och än i dag tror en del människor på den magiska effekten av vattnet. Den franska kurorten är också känd för sitt kasino. 

Paris-London cykelresa - Färjeresa

Dag 5: Forges-les-Eaux - Dieppe ca. 60 km

I dag tar resan dig till hamnstaden Dieppe vid Engelska kanalen, och sedan mot Storbritannien. Innan dess har du möjlighet att besöka renässansslottet i Mesnières-en-Bray, som är från 1400-talet. Färjan tar dig på ungefär fyra timmar till engelska Newhaven. Den mest kända attraktionen i staden är Fort Newhaven, som i dag är ett museum. 

Brighton Pier

Dag 6: Dieppe - Brighton ca. 20-40 km + färja till Newhaven 

I dag kan du se fram emot en tur på natursköna stigar längs den engelska kusten och på klipporna till Brighton. Orten är en populär engelsk badort och kallas ibland "Londons lillasyster". Dess stränder och charmiga kaféer, eleganta butiker och trevliga matställen attraherar både kändisar och vanliga dödliga. Den som inte är sugen på strand och shopping har möjligheten att cykla genom det lantliga East Sussex. Du lämnar kusten och cyklar genom den mystiska Devils Dyke, en V-formad dal med vackra naturlandskap, som det finns många myter och legender om till denna dag. Din resa tar dig över mjukt böljande kullar i grevskapet Sussex och genom naturreservatet Tilgate Forest till staden Crawley, dagens destination. Här får du tillfälle att besöka några traditionella pubar belägna i historiska byggnader som till exempel White Hart Inn, Ancient Priors och Old Punch Bowl. 

Paris-London cykelresa - London Eye

Dag 7: Brighton - London ca. 45 km + tågresa

I dag cyklar du genom grevskapet Surrey och kommer därefter till ditt hotell i London. Innan du kommer till den brittiska huvudstadens centrum cyklar du genom många parker, längs floder och lugna förorter. Tunnelbanan går på bara några minuter till centrum (60 km). Från Crawley kan du också åka en del av sträckan till Coulsdon med tåg (25 km). Längs vägen finns många möjligheter att korta etappen med tåg. Besök Buckingham Palace och St Paul's Cathedral, British Museum eller spännande samtida byggnader som London Eye eller skyskrapan "The Shard". 

Paris-London cykelresa - Hemresa

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.