2020
Canal-du-Midi-cykelresa

Canal du Midi cykelresa

Upplev kultur, livsglädje och god mat i södra Frankrike

 Toulouse - Séte

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • ca. 270 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Cykla längs den 24 mil långa Canal du Midi i södra Frankrike, där 60 000 träd planterades en gång i tiden för att förstärka kusten. Fram till i dag kantar träden på många ställen vattenvägen som leder från Toulouse ner till Medelhavet. De skuggar också pråmdragvägarna där du cyklar, och de vägar som på denna resa leder dig till många kulturella monument: katedraler och palats, romerska och medeltida byggnader. Vid Canal du Midi möts kulturrikedom och kulinariska skatter. Här produceras bra vin och det uppstod ett utsökt franskt kök. Njutning är en tradition här. Canal du Midi är upptagen på Unescos världsarvslista sedan 1996. 

Toulouse_Canal-du-Midi-cykelresa

 

Dag 1: Egen resa till Toulouse

På kvällen hålls ett välkomstmöte och utdelning av hyrcyklar (om bokade) i Toulouse. På grund av sina byggnader med rödaktiga stenar kallar invånarna Toulouse "Ville Rose", den rosa staden. Ta en promenad för att se de viktiga heliga byggnaderna i Toulouse, som basilikan St-Sernin de Toulouse, som är en av de vackraste romanska heliga byggnaderna i södra Frankrike. Toulouse är en attraktiv blandning av arkitekturstilar med fantastiska renässanshus och tidigare industribyggnader, som har byggts mästerligt. 

Castelnaudary_Canal-du-Midi-cykelresa

Dag 2: Toulouse - Castelnaudry ca. 60 km

Moulin de Cugarel visar på denna dag varför Castelnaudary en gång kallades "Mills stad". Staden är också känd för den välsmakande bonen i topp "Cassoulet". 

Carcassonne_Canal-du-Midi-cykelresa

Dag 3: Castelnaudry - Carcassonne ca. 40 km

Carcassone är mest känd genom sin gamla stad som är helt omgiven av fästningsverk. I Minnenas hus erfar du mycket över katarernas liv. 

Carcassonne

Dag 4: Carcassonne - Olonzac ca. 45 km

Olonzac välkomnar dig, du kommer att bli begeistrad. Övernattning i Olonzac.

 

Canal-du-Midi-cykelresa

Dag 5: Olonzac - Narbonne ca. 45 km 

Välkommen till Homps. Den pittoreska byn på Canal du Midi har den tredje största hamnen i kanalen. Destinationen för resan idag är Narbonne. Stora medeltida byggnader inkluderar den oavslutade Saint Just et Saint Pasteur-katedralen, Saint Paul-basilikan och ärkebiskopens palats. 

 

Katedralen i Narbonne

Dag 6: Narbonne - Béziers ca. 45 km

Du cyklar till Capestang och vidare till Béziers. Staden är centrum för vinodling och födelseplatsen för Paul Riquet, byggaren av Canal du Midi. 

Sete-strand_Canal-du-Midi-cykelresa

Dag 7: Béziers - Sète ca. 40 km

Sète är nästan helt omgiven av vatten och kallas också "lilla Venedig i Laguedoc". Avsluta din cykelresa med en god middag. 

 

Sete_Canal-du-Midi-cykelresa

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykeltur längs Canal du Midi. Vi bokar gärna extradagar åt dig.