2020

Prosecco stjärntur cykelresa

Cykelutflykter i vinets och herrgårdarnas land

 Ponzano Veneto

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Upplev Proseccons huvudstad Valdobbiadene! 
  • ca. 265 km

7
dagar

55
∅ km per dag

Nordöstra Italien är perfekt för en stjärntur på cykel. Du bor på ett härligt hotell och utforskar Venetiens hjärta under fem lätta cykeletapper. Regionen har ännu inte upptäckts av de breda massorna. Kulturintresserade kan låta sig inspireras av arkitekturen i Treviso, Castelfranco Veneto eller Villa Emo. Naturvänner kommer att uppskatta den romantiska vägen längs floderna. Området är välkänt inte bara för Prosecco och vindruvan Pinot Grigio, utan även för sin utsökta sparris och radicchiosallad. Med andra ord: En underbar cykelresa väntar på dig. 

Ankomst_Ponzano-Veneto

 

Dag 1: Egen resa till Ponzano Veneto 

Överlämning av resedokument och hyrcyklar. På kvällen välkomnar vi dig med en välkomstdrink på solterrassen. 

Treviso

Dag 2: Treviso ca. 25 km 

Den första cykelturen går till den vackra, men av turister förhållandevis oupptäckta, provinshuvudstaden Treviso. Cykelvägen går till en början längs den gamla stadsmuren innan du kommer in i själva stadskärnan. Staden fick sitt smeknamn "Kanalernas stad" på grund av de många kanalerna som finns i dess centrum. Förbi domkyrkan, Palazzi och de med fresker utsmyckade borgarhusen går turen därefter över ängar och slätter tillbaka till hotellet. 

Vinodlingar

Dag 3: Floden Piave och vinodlingar ca. 65 km 

I början cyklar du genom inlandet där det bedrivs jordbruk. Ensliga vägar för dig till ståtliga lantgods. Efter att ha passerat Piave följer du Strade del Vino del Piave. Här odlas druvan Pinot Grigio. På en sträcka på runt 15 kilometer befinner du dig mitt bland vinrankor och kan våga dig på ett smakprov. 

Castelfranco

Dag 4: Castelfranco Veneto ca. 65 km 

Målet för dagens etapp är den förtrollande småstaden Castelfranco Veneto som grundades av romarna. Där de romerska vägarna mot Vicenza, Padua och Asolo möts restes Castrum. Enligt samma mönster byggdes flera århundraden senare en kvadratisk fästning som är helt bevarad till dags dato. På tillbakavägen cyklar du förbi Villa Emo, en annan kulturell höjdpunkt. Detta lantgods räknas till en av den medeltida stjärnarkitekten Andrea Palladios mästerverk och kan besökas (inkluderat i priset). 

Vinrankor utanför Valdobbiadene

Dag 5: Prosecco-kullar ca. 55 km + transfer 

På morgonen transfer till Valdobbiadene, Proseccons huvudstad. På den lilla piazzan inbjuder flera kaféer till en första capuccino-paus. Därefter tar du dig upp för en kort stigning innan en underbar utsikt över nästan ändlösa vinrankor uppenbarar sig. Turen går genom flera vinbyar. I en av dessa väntar en provning av det välkända mousserande vinet Prosecco (inkluderad i priset). Därefter återstår endast ett fåtal kilometer innan du är tillbaka på hotellet. 

Prosecco stjärntur cykelresa

Dag 6: Sileflodens kulturlandskap ca. 55 km 

Den sista cykeletappen tar dig till en början återigen till Treviso. En till cykelväg, en omgjord gammal väg längs med järnvägen, tar dig till Siles naturområde. På lugna och vackra vägar korsar du denna lilla men berömda flod, som var skådeplatsen för Dante Alighieris "Den gudomliga komedin", ett antal gånger.  

Prosecco stjärntur

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din Prosecco-stjärntur. Vi bokar gärna extradagar åt dig.