2020
Lago di Resia

Innsbruck - Bolzano cykelresa

Klassikern längs Etsch-cykelvägen

 Innsbruck - Bolzano 

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 280 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Dolomiterna finns inte för inget på Unescos världsarvslista. Unika bergskedjor erbjuder en vacker kuliss för cyklister och inbjuder till att koppla av. Utgångspunkten för den här turen är Innsbruck, med ett stopp i Imst - detta "Merano i norra Tyrolen". Många värdshus och vinserveringar längs vägen frestar med läckra italienska och lokala traditionella delikatesser. Du bör även passa på att ta ett dopp i Lago di Caltaro - en av de största sjöarna i Sydtyrolen. Du passerar glittrande isvärldar, bergskedjor, praktfulla fruktträdgårdar och vingårdar medan Etsch-cykelvägen leder dig direkt till Lago di Resia med sitt nedsänkta kyktorn och till slutmålet Bolzano. 

Gyllene taket i Innsbruck

 

Dag 1: Egen resa till Innsbruck 

Innsbruck ligger i Inndalen på nästan 600 meters höjd. I Tyrolens huvudstad finns många sevärdheter såsom Altstadt med Gyllene taket, stadstornet och den moderna Hungerburgbahn. Information och cykelutlämning på eftermiddagen. 

Cyklist i Tyrolen

Dag 2: Innsbruck - Imst ca. 65 km 

Du cyklar på den gamla pråmdragvägen längs Inn, förbi stupet Martinswand och genom små byar till Stams, där det finns ett barockt cistercienserkloster. Du fortsätter via Haiming till Imst, staden som kallas för Nordtyrolens Merano. 

Klostret Marienberg

Dag 3: Imst - Burgeis / Mals ca. 50 km

Du cyklar längs Inn, förbi klostret Zams och till Landeck. Därifrån blir det busstransfer till Nauders. Nu återstår nästan 100 höjdmeter till Reschenpass. Därefter cyklar du nedför till sjön Reschensee och på sidovägar till Mals eller Burgeis vid foten av Marienburg. 

Stadsmuren i Glums

Dag 4: Burgeis / Mals - Meran ca. 65 km

Du cyklar först till Glurns med sin fullständigt bevarade medeltida stadsmur. Du fortsätter förbi Montani-ruinerna och genom Schlanders till Merano. Många borgar och slott kantar din väg. Utsikten över det imponerande Ortler-massivet och bergspasset Stilfserjoch kan avnjutas från cykeln. Sedan 2004 är Vinschgau-banan mellan Mals och Merano åter i drift, och du får många tillfällen att åka med den en bit av vägen.

Italiensk-mat

Dag 5: Val Passiria / Meran ca. 40 km

I dag finns möjlighet till en cykeltur till dalen Val Passiria till restaurangen Sandwirt (födelseplatsen för den tyrolska frihetskämpen Andreas Hofer), att vandra på den berömda Tappeinervägen eller att ta en shoppingtur under bersåerna i Meran.

På cykel i Sydtyrolen

Dag 6: Meran - Auer ca. 45-50 km

I dag cyklar du förbi Lana, där du bör titta på Hans Schnatterpeck-altaret, och genom många fruktträdgårdar nära den sydtyrolska vinvägen. Du fortsätter förbi många fästningar, slott och ruiner som Hocheppan (kända freskomålningar) och passerar sjön Caldaro. Den trevliga vinorten Auer är ditt etappmål. 

Bolzano by night

Dag 7: Auer - Bolzano ca. 35 km

På din sista cykeldag tar du vägen från den charmiga vinorten genom Etschdalen eller (vackrare, men mera krävande) förbi Monticolo-sjöarna, förbi Sigmundskron och till Bolzano. På stadens arkeologiska museum kan du titta på ismumien Ötzi. 

Bolzano

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa från Innsbruck till Bolzano. Vi bokar gärna extradagar åt dig.