2020
Wales cykelresa

Wales cykelresa

Upptäck djur- och naturlivet från cykelsadeln längs Storbritanniens Pembrokeshire-kusten

 Rundtur från Fishguard

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 310 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Denna cykelresa i Wales följer den underbara Pembrokeshire-kusten, av vilken vissa delar är nationalpark. Regionen Pembrokeshire i sydvästra delen av landet är ett av Wales mest fantastiska områden. Till och med valskådning är möjlig längs den hisnande kusten, men mest troligt kommer du att se delfiner och tumlare. I Cardigan Bay kan du ge dig ut på en båttur för att utforska livet i havet. Kustlinjen är också ett paradis för fåglar och på inlandsdelen av nationalparken finns grävlingar och uttrar, även om de kan vara svåra att upptäcka. Du kommer att cykla på säkra cykelvägar men också på mindre landsvägar under din rundtur i regionen.

Fishguard

 

Dag 1: Egen resa till Fishguard

Du anländer till Fishguards pittoreska hamn. Härifrån kan du ta färjan till Irland! Du bor i ett underbart gästhus med trädgårdar med utsikt över havet från baksidan av fastigheten. Övernattning i Fishguard.

Wales cykelresa

Dag 2: Walesiska bergen ca. 55 km

I dag gör du en dagsutflykt längs den fantastiska kuststräckan. En total avsaknad av kommers innebär färre människor bortsett från verkliga naturälskare. Du kommer att cykla upp till den imponerande Cwm Gwaun Valley i de walesiska bergen innan du vänder och cyklar tillbaka till Pembrokeshires västkust. Du kan göra en avstickare till Cardigan, som är en trevlig stad belägen vid en vacker flod. Ta chansen att koppla av på en fin sandstrand innan du cyklar tillbaka över bergen till Fishguard. Övernattning i Fishguard.

Wales cykelresa - Restaurang

Dag 3: Fishguard - Saundersfoot ca. 52 km

Dagens cykeletapp tar dig till Preseli Hills-naturområdet som är känt för sina ponnyer och blå klippor. Dessa blå stenar användes för att bygga Stonehenge, och du kan än i dag bara undra över hur dessa enorma klippor transporterades från Wales till södra England för flera århundraden sedan. Längs vägen kommer du att se många resta neolitiska och bronsålderstenar från Stonehenge-tiden. Du kommer snart att vända söderut och följa de böljande kullarna mot sydkusten och den vackra fiskebyn Saundersfoot. Ta en promenad på den underbara sandstranden innan du inleder kvällen med lokala specialiteter på en av de många restaurangerna. Övernattning i Saundersfoot.

Wales cykelresa - Carew Castle

Dag 4: Kvarn- och gruvvägen ca. 60 km

I dag cyklar du inåt landet genom Canaston Woods och tittar på regionens gruvhistoria. Hela detta område var en stor del av Pembrokeshires kolfält på 1700-talet. Snart når du Blackpool Mill, som är en av Storbritanniens bästa exempel på en majskvarn. Du kan även titta på fräsmaskiner. När du följer flodmynningen uppströms kan du hålla utkik efter fågellivet på flodbanken. Snart kommer du att nå Carew Castle innan du cyklar tillbaka till Saundersfoot. Övernattning i Saundersfoot.

Haverfordwest/Broad Haven

Dag 5: Saundersfoot - Haverfordwest ca. 40 km

I dag cyklar du västerut längs Wales sydkust i fotspåren av den keltiska historian. Du anländer till Pembroke. Här kan du besöka slottet och ta en paus innan du fortsätter norrut till Haverfordwest. Du kan även cykla mot kusten och Brides Bay. Här kan du koppla av på en av de vackra sandstränderna. Du är nu mitt i kustnationalparken. Övernattning i Haverfordwest.

St David’s

Dag 6: Haverfordwest - Fishguard ca. 70 km

Du cyklar tillbaka till kustnationalparken och till St David's, som är Storbritanniens minsta stad, och dess katedral. Utöver katedralen finns det flera konstgallerier i staden, men bara en pub. St David's är den enda staden i Storbritannien som helt och hållet ligger i ett naturreservat. Du kan göra en båtutflykt till Ramsey Islands fågelskyddsområde. Du kan även cykla till St David's udde för att se den fantastiska utsikten innan du fortsätter norrut till Fishguard. Övernattning i Fishguard.

Wales cykelresa - Fishguard

Dag 7: Fishguard-rundtur ca. 32 km

På din sista dag ger du dig av på en underbar cykeltur västerut längs kusten. Du besöker först ett litet gammalt kapell i Llanwnda innan du fortsätter till fyren på Stumble Head. Detta är en populär plats för att se havslivet och hålla utkik efter delfiner, tumlare och olika valarter. Därefter cyklar du tillbaka inåt landet och kommer till en fungerande kvarn. Väl tilllbaka i Fishguard finns tid för en avkopplande promenad runt staden. Övernattning i Fishguard.

Wales cykelresa hos Bike Sweden

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykeltur i Wales. Vi bokar gärna extradagar åt dig.