2020
Moseldalen panorama

Moseldalen - den klassiska cykelturen

En av Tysklands vackraste cykelvägar

 Trier - Koblenz

 • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Bästsäljare!
 • Höstspecial! Spara 50% på din touring hyrcykel!
 • ca. 200 km 

7
dagar

40
∅ km per dag

Cykla längs Mosel som är Rhens längsta biflod. Den slingrar sig fram från källan i Frankrike i sydostlig riktning genom sydvästra Tyskland. Moseldalens vinodlingar verkar oändliga och finns längs nästan hela floden. På denna drygt 200 km långa cykelresa följer du spåren av över 2000 år gammal romersk historia. Du cyklar genom historiska städer och pittoreska byar. Moseldalen är först och främst känd för sitt vin. Goda viner kan köpas i princip överallt. På många ställen är det gratis vinprovning för att du ska kunna välja rätt. Denna cykelresa är lämplig även för förstagångsresenären. 

Karta - Cykelresa Trier-Koblenz
 • Start / mål
  Trier / Koblenz
 • Reslängd
  7 dagar, 6 nätter
 • Cykelsträcka
  ca. 200 cykelkilometer, 35-50 km per dag
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Cykling på mestadels asfalterade vägar och cykelvägar. Bara några korta passager med lite mer trafik. Mosel-cykelvägen är genomgående skyltad. En sammanlagt mycket lätt cykeltur, perfekt för barnfamiljer och utan större krav på uthållighet och bra kondition.
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet.

Röster från tidigare deltagare

Vi har haft en fantastisk vecka och är mycket nöjda. Allt har fungerat bra och dessutom var vädret med oss. Väldigt bra ordnat med kartor och broschyrer över de orter vi passerade. Suveränt också att cyklarna var utrustade med väskor. Sträckorna kändes lagom långa och det fanns tid att stanna efter vägen om man ville. Det är mycket bra sätt att uppleva ett område genom cykelresa. Det ger mersmak och kan bli fler resor för att uppleva andra områden. Tack för bra upplägg.

Lars, Titti, Ola och Elisabet, Leksand

Vi hade en väldigt bra cykeltur. Allting funkade perfekt och hotellen vi bodde på var jättebra. Vi pratar faktiskt redan om att göra en ny tur nästa år. Kanske Budapest-Bratislava-Wien.

Peter med sitt resesällskap, Trelleborg

På det hela taget vill jag ge ett positivt omdöme, allt fungerade som det skulle med bokningar av hotell och cyklar. Att det skulle vara extremvarmt, 38 grader, är så klart svårt att förutse, men sannolikheten härför sägs ju vara i ökande, och åtminstone i städerna med större hotellutbud skulle ert paket bli bättre om ni här endast samarbetade med hotell med luftkonditionering. 

Fredrik och Cecilia, Nykil

En fantastisk cykeltur, fina vägar och bra cyklar. Cykelförmedlaren/bagagetransportören var mycket trevlig och hjälpsam/tillmötesgående. 

Håkan och Lena, Landskrona

Ankomst med bil - Moseldalen

Ankomst

 • Med tåg: Trier. För information om tågtider se www.bahn.de
 • Med flyg: Flyg till Frankfurt am Main eller Frankfurt-Hahn. Vidare därifrån med tåg, restid till Trier ca. 2:45-3:30 timmar. Alternativt flyg till Köln. Resan Köln-Trier med tåg tar ca. 3-4 timmar.
 • Med bil: Vid hotellet i Trier finns både bilparkering och ett parkeringshus. Kostnad från ca. EUR 5:- (ca. SEK 50:-) till EUR 16:- (ca. SEK 160:-) per dag.
 • Tillbakaresa: Transfer med buss från Koblenz till Trier dagligen med avgång 09.00. Pris SEK 595:- per person, anmälan krävs vid bokningen av resan. Annars utmärkta tågförbindelser (utan byten, flera gånger dagligen). Restid ca 1-1,5 timmar, kostnad ca. EUR 20:- (ca. SEK 220:-) exklusive cykel.