Cykelresor i Europa 2020

Moseldalen

Piedmont

Alsace

Flandern

Den klassiska europeiska cykelsemestern är definitivt Donau-turen från Passau till Wien. Denna populära tur kan göras i variationer av olika banor. Alla kan finna sin egen väg till den perfekta cykelsemestern. Du kan antingen cykla hela turen på Donaus cykelväg, med ditt bagage väntandes på resans nästa hotell, eller så kan ditt hotell och bagage följa med dig via båt. På cykel kan du alltid välja de vackraste vägarna. På cykel och båt från Passau till Wien är en av Europas populäraste cykelsemestrar. Denna cykel- och båt-tur finns med olika vägalternativ så du kan t.ex. ta en omväg via fantastiska Budapest.

På våren är de vanligaste destinationerna södra Europa. Sydeuropa är redan behagligt varmt i Mars och April, trots att vintern fortfarande dröjer sig kvar i Sverige. En cykelsemester på våren är inte bara en trevlig aktivitet tack vare de milda och inte för höga temperaturerna: de populäraste turerna har ofta mindre trafik jämfört med högsäsongen.

I Maj och Juni har det varma vädret nått Frankrike och Nederländerna. En annan klassiker bland de europeiska cykelsemestrarna är cykelvägen längs Loire i Frankrike. Du cyklar från det ena romantiska slottet till det andra. Dessa enastående byggnader tycks försöka överträffa varandra i flest torn och högsta toppar. Nederländerna, med sina många kanaler, är ett rent nöje för cykel- och båt-resenärer.

På sommaren, när Spanien är för varmt för en cykelsemester, är det ett bra tillfälle att besöka Skandinavien, Storbritannien eller Alperna. En cykelsemester i Sydtyrolen är också toppen från tidig vår till höst.

När hösten kommer till Centraleuropa och trädens löv ändrar färg, är förutsättningarna att cykla perfekta i södra Europa - t.ex. i Italien, eller med cykel och båt runt öarna omkring Kroatiens kust. En annan fördel gentemot en cykelsemester på våren: Medelhavets temperatur är fortfarande behaglig på hösten, tack vare dess långa somrar.