Cykelresor i Frankrike

Bonjour et bienvenue en France! Välkommen till Frankrike! Välkommen till landet som saknar motstycke! I Frankrike tävlar kultur, näst intill outtömliga historiska pärlor och unika landskap om din uppmärksamhet. Upplev landets välkända savoir-vivre på nära håll, under en cykelsemester i Frankrike! Utforska ett land fullt av motsatser. Upplev klipporna i Normandie, slotten i Alsace, de ändlösa palatsen längs Loire, Burgundys urgamla vinodlingstraditioner, Provences lavendelfält och Seines metropol Paris. Och det finns mycket att utforska i Frankrike med cykel och båt.

Din cykelsemester är även kryddad med franska rätter och toppviner. Maten och vinet är känt internationellt. För att inte glömma den mousserande champagne som tillverkas här. Som vinälskare kommer du definitivt njuta av tiden du tillbringar på din cykelsemester i Frankrike. Ett bra glas vin bör avnjutas med en bit ost. Över 1000 sorters ostar tillverkas i Frankrike. Prova en Camembert au Calvados från Normandie, en Munster-ost från Alsace eller en Banon från Provence. Då Frankrike inte bara har en typ av mat kommer du upptäcka att det finns många olika lokala rätter att smaka. Prova en mustig bouillabaisse, en bastant bœuf bourguignon eller en välsmakande tarte alsacienne. Frankrike är verkligen ett land för matälskare. Njut!

 

 

 

Bästsäljare i Frankrike

 

 

 

Cykelresor i östra Frankrike

 

 

 

Cykelresor i norra- & västra Frankrike

 

 

 

Cykelresor i södra Frankrike

 

 

 

Cykel- och båtresor i Frankrike

I Frankrike konkurrerar rik kultur, tradition och historia med den fantastiska landsbygden om din uppmärksamhet. Din cykelsemester förgylls också av Frankrikes förstklassiga mat och viner. Vinet och maten är välkänt internationellt, för att inte glömma att Champagne produceras här. Under din cykelsemester i detta gourméernas land kommer du inte bara njuta av cykelturerna men även maten längs med vägen.

Sagolika slott väntar längs Loire. Dessa drömlika byggnader, resta av tidens mästare, är ren skönhet. Inspireras av tornen, topparna och bågarna som skimrar i solnedgången. Loire-dalens enkla, rustika charm står i perfekt kontrast till dessa magnifika byggnader. Denna romantiska tur längs Loire har visat sig otroligt populär bland våra gäster i många år!

Södra Frankrike väntar med dess lila lavendelfält, vita hästar och sömniga små byar som tycks ha stått stilla i tiden. Längs Canal du Midi genom Provence och Camargue: en cykelsemester genom södra Frankrike är ren avkoppling! På cykel har du tid att lära känna landet och dess folk i din egen takt. Kulturella höjdpunkter som bron i Avignon eller den romantiska akvedukten i Pont-du-Gard är näst intill sekundära sevärdheter i denna absolut bedårande landsbygd.

Alsace har en mer begrundande omgivning. I de små byarna här finns gator med korsvirkeshus, och däremellan till synes ändlösa rader vinstockar. Och där det finns vin finns även andra lockelser: lökflarn, surkål och rekorderliga ostar är de kulinariska höjdpunkterna på denna cykelsemester i östra Frankrike.

Vid sidan av de bäst säljande och klassiska turerna har vi några överraskningar i Frankrike också. Vad sägs om en semester som tar dig från en av Europeas metropoler till en annan? På cykel från Paris till London får du utforska de hippaste städerna i Europa och början och slutet på din semester i Frankrike och England. Däremellan finns norra Frankrikes och södra Englands överväldigande landskap.

Beläget i Frankrikes hjärta, tar Burgundy dig på en nöjesresa genom ett av landets mest varierade regioner. Rader med knorrade vinrankor, tyngda av druvor, producerar otroligt fina viner. Den internationellt kända Dijon-senapen, Escargots á la bourguignonne eller köttet från Charolais boskap erbjuder njutning till varje gourmet. Visuellt vittnar Frankrike om ett förflutet du verkligen kan uppslukas av. Clunys och Fontenays kloster kommer charma dig, liksom Dijon, Burgundys huvudstad.

Frankrike med cykel & båt? Inga problem. Med ditt flytande hotell i spetsen trampar du efter. På en cykel- & båtresa i och omkring Bordeaux får du lära känna den största, oavbrutna vinregionen i världen och staden som gav den dess namn. Magnifika slott, ståtliga vingårdar och drömska byar finns längs vägen. Bordeaux, världens vinhuvudstad, väntar dig - ett historiskt centrum med mängder av sevärdheter. Och någonting mycket nytt: Cité du Vin. Lika spännande är vår cykel- & båtresa längs Loire. Loire, som forsar genom Burgundy, kommer få vinälskares hjärtan att slå lite extra. Från Paris till huvudstaden Champagne? Med cykel och båt går resan genom Marne-dalen till Épernay, centrum för tillverkning av champagne.

Ha kul, bli inspirerad och lev livet till fullo på din nästa semester i Frankrike!