Cykelresor i Holland och Belgien

Tulpaner, ost och träskor: det är Holland. Eller, det är ofta de tre saker många kommer att tänka på först. Men Holland, som tillhör Nederländerna, har mycket mer att erbjuda och är ett sant paradis för cyklister. Nätverket av cykelvägar är väl etablerat genom landet och är en utmärkt bas för en händelserik cykelresa. Oavsett om det är de många Hansastäderna, mil efter mil av Nordsjöns stränder eller ett besök på ett museum med holländsk konst - så finns det något för alla. Tack vare de lika välutvecklade farlederna, lämpar det sig väl att utforska landet med cykel och båt. På detta sett har du alltid din cykel och ditt hotellrum med dig. En perfekt kombination av motion och komfort. Det kan inte bli mer bekvämt.

En cykelsemester i Belgien har något att erbjuda alla typer av cyklister. En av våra höjdpunkter är Flandernresan, från Antwerpen till Brygge. Upplev västra Belgien, längs med floder och kanaler, små städer och byar med söta slott och historiska byggnader. Vill du kombinera två länder på din cykelsemester? På din cykel- & båttur genom Belgien och Holland är detta enkelt! Du börjar i det livliga Amsterdam, besöker den holländska lilla fortstaden Willemstad, oststaden Gouda och spenderar några dagar i Brygge. Du kan göra denna resa i båda riktningar.

Alla cykelsemestrar i Nederländerna kännetecknas av dess plana vägar, ett milt klimat och till synes oändlig landsbygd, vilket gör att cykla här till ett nöje. Cykelsemestrar genom Holland är därför som gjorda för familjer, nybörjare och kulturälskare! Att cykla kommer också öka din aptit. När det kommer till matlagning är det Holländska köket en färgrik blandning av många influenser. Pommes frites med olika såser tillhör favoriterna, men prova även Goudse Kaas, Matjes och Stroopwafels! Kanske kommer du förvånas över hur populär indonesiskt mat är här. Prova!

För att lära känna Holland bättre, rekommenderar vi vår bästsäljare - en cykelsemester runt sjön Yssel. Ganska lugna cykelvägar tar dig runt sjön, tidigare känd som Zuiderzee, ibland gamla fiskestäder och handelsstäder av den gamla skolan. Upptäck den speciella och levande atmosfären här. Om du vill utforska Yssel-sjön med båt såväl som cykel är kryssaren MS Serena det givna valet. Gå ombord och upptäck norra Holland, dess fördämningar, sanddynor, väderkvarnar och ängar med blommor såväl som Texel -ön - Hollands soligaste ö. Eller är södra Holland - även känt som Det Gröna Hjärtat mer din grej - orörd natur, otaliga farleder och pittoreska städer. Börja i Amsterdam på cykel & båt: genom det levande Utrecht, Delft - med dess rika historia - och dynamiska Rotterdam.

Det lilla kungariket Belgien tycks kanske inte vara ett sant cykelparadis vid första anblicken. Men titta igen. Dess varierade landsbygd gör Belgien perfekt för en lyckad cykelsemester - oavsett om du väljer de långa sandstränderna i nordväst, den plana, vidsträckta norra regionen eller Ardennernas backiga, gröna landskap. Belgien har även många, underbara platser att besöka - som t.ex. Brygge, Brussel och Antwerpen - vars kulturella och historiska byggnader är beundrade av hela världen. För att inte glömma de gamla mästarnas målningar, kända långt bortom landets gränser. En cykelsemester i Belgien är ett rent nöje! Cykelvägarna är väletablerade och skyltade; ett knytpunktssystem som visar var vägar sammanstrålar gör det barnsligt enkelt att navigera. Att cykla är det bästa sättet att lära känna, inte bara landet och dess folk, utan även dess matlagning - som vi är övertygade om att du kommer gilla. Försök inte ens motstå Belgiens världsberömda choklad. Detsamma gäller deras musslor och pommes frites - moules-frites - serverad med en rad olika såser. Skölj ner allt med ett glas prima belgisk öl. Vad mer kan man önska av en cykelsemester i Belgien?