Cykelresor i Italien

I Italien är cykling en nationalsport. Här finns allt från enklare asfalterade vägar till mer avskilda grusvägar. Medelålders män med pastellfärgade trikåer dyker titt som tätt upp i hårnålskurvor när man minst anar det, och på många ställen är cykeluthyrning och gratis utlåning av stadscyklar ett stadigt inslag på hotellen. Italien är ett kuperat land, vars vackra böljande landskap. odlade fält och skyddade grönområden inbjuder till oförglömliga cykelturer. Sedan finns de två bergskedjorna Alperna och Apenninerna, som tillsammans spänner från nord till syd och bjuder mountainbike-entusiasten på många utmaningar. Den som föredrar mera plan terräng kan välja exempelvis den nordliga delen av Adriatiska kusten eller Poslättens olika naturreservat. Ofta finns fina cykelvägar parallellt med flodbäddarna. I det kustnära Toscana finns inte heller många backar. 

 

 

 

Bästsäljare i Italien

 

 

 

Cykelresor i norra Italien

 

 

 

Cykelresor i centrala Italien

 

 

 

Cykelresor i södra Italien

 

 

 

Stjärnturer i Italien

Italien karaktäriserar semester, “joie de vivre” och livets lättsamhet. En cykelsemester i Italien låter dig upptäcka allt som har lockat hit folk i århundraden: konstnärer i generationer har inspirerats av ljuset, liksom generationer av lärare har inspirerats av konsten och historien. Folk från hela världen har kommit till Italien. De har alla bidragit till en rik kultur; arkeologer har nästan misströstat. De har beundrat den mångfaldiga landsbygden, där flera viner konkurrerat om uppmärksamhet. Njut av Italiens charm på din första eller nästa semester här.

Södern börjar precis bortom Brenner-passet. Doften, till och med smaken av södern, finns där. Du är i Italien – men ändå inte riktigt. Skyltarna är på två språk, maten influerad av två kulturer. Tyroler-köket sammansmälter med Italiens sinnrikhet. De alpina topparna omger de varma dalarna. Perfekt för en cykelsemester i Sydtyrolen: cykelvägarna är välgjorda och bra skyltade, servicen är professionell, mat och dryck är mycket god. Landskapet är fantastiskt. Det är inte konstigt att Sydtyrolen är så populär – även bland cykelturister!

Den klassiska cykelsemestern i Italien är Etsch-cykelvägen. Från Innsbruck till Bolzano på en vecka; cykelsemestern längs med Etsch från Bolzano till Venedig är ännu populärare. Och Dolomiterna är fantastiska. På cykel kan de utforskas utan större ansträngning. En härlig tur runt Dolomiterna är perfekt för den mer atletiske turisten eller för de som har e-cykel.

Toscana är enligt många det verkliga Italien. Tankarna går direkt till Chianti, cypresser och när det kommer till cykling – det backiga landskapet. Men låt inte det stoppa dig! På vår cykelsemester genom Toscana finns inte så många backar! Denna cykeltur tar dig genom en fantastisk del av Italien.

I södra Italien precis vid fotens häl finns märkliga och fantastiska vita hus – Trulli i Apulien. Vår cykelsemester i Apulien tar dig över den idylliska halvön Salento. Olivlunder, vete- och vinfält formar landskapet – och havet också! För den mer erfarne cyklisten på cykelsemester i Sicilien finns normandiska byggnader, grekiska tempel, vackra stränder, storslagen mat och fantastiska människor. Turen går genom lugna vägar längs Siciliens kustlinje. Det är värt det!