Cykelresor i östra Tyskland

Cykelresor i östra Tyskland hos Bike Sweden

På vägen mellan de låga kullarna i Erzgebirge, Thüringer Wald, Harz, Östersjöregionen och längs med Oder blir du en cyklande utforskare av natur och kultur. Inte konstigt - östra Tyskland har formats av så varierad landsbygd och historiska, kulturella tillgångar från mycket olika epoker. Den bisarra bergskedjan Elbsandsteingebirge i Sachsen erbjuder en vacker bild av Saksiska Schweiz. Elbe i Dresden erbjuder en perfekt reträtt för lite vila och avkoppling. Allt detta i Sachsen! Weimar - poeternas och tänkarnas stad - är en av höjdpunkterna i Thüringen. Längs med Ilm, Saale och Unstrut följer fler ljuvliga städer och charmerande landsbygd att upptäcka. Europas nordligaste vingård är bara en av dessa platser.

I Sachsen-Anhalt upptäcker du att Lutherstadt Wittenberg är precis lika charmig som katedralstaden Magdeburg, Dessau-Rosslaus Bauhaus-byggnader och Händels födelseort, Halle an der Saale. Brandenburg - skogen Spreewalds hemvist, Havel och Sanssouci-parkens stad Potsdam - mäter sig på alla vis med Berlin. En frisk bris, sandstränder, tusentals sjöar och hansestäder utgör landskapet i Mecklenburg-Vorpommern.

Sachsens regioner, Thüringen och Sachsen-Anhalt förenar perfekt vackra landskap, kulturella och historiska monument och hundratals års tradition. Besök de historiskt och kulturellt intressanta städerna Weimar, Dresden eller Wittenberg. Som poeternas och tänkarnas stad, har Weimar ett internationellt rykte. Belägen precis vid Elbe, har Dresden - även känd som Elbes Florens - sin egen speciella charm. I Lutherstadt Wittenberg, kan reformationens anda kännas än i dag. Längs med Ilm, Saale och Unstrut finner du inte bara alla sorters slott och fort, men regionen omkring Naumburg råkar vara Europas mest nordliga vinodlingsområde. Motsatser attraherar! Berlin och Brandenburg kunde inte vara olikare och de kompletterar varandra perfekt. Samspelet mellan natur, kultur och cykelglädje är perfekt. Berlins energi och  och kulturella mångfald möter Brandenburg's lugn och dess naturligt vackra och kulturella landskap. Berlin väntar, med en mängd sevärdheter som Berliner Dom, Brandenburger Tor och TV-huset - Tysklands högsta byggnad. Potsdams park Sanssouci, Havelland, Spreewald och Oder-Neisse-regionen är bara några av de underbara platser och idylliska scener som Brandenburg-området har att erbjuda. Mecklenburg-Vorpommern är i första hand känt för Östersjöområdet. Dock är Mecklenburg-Vorpommern inte bara känt för sina omfattande stränder, pirer och klippor. De välkända hansestäderna Wismar, Stralsund och Rostock är en lika viktig del som Mecklenburgs sjödistrikt med dess över 1000 sjöar, som innefattar Müritz. I Mecklenburg är det aldrig långt till någon typ av vattenväg! Däremellan: drömlika byar, skogar och praktfulla slott och gods.