Cykelresor i Skandinavien

Sverige

Norge

Cykelresor i Norge hos Bike Sweden

Danmark

Cykelresor i Danmark hos Bike Sweden

Finland

Cykelresor i Finland hos Bike Sweden

 

Hej och välkommen till Skandinavien! Kom på en avslappnande upptäcksfärd på cykel genom Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den milda sommaren här med dess ljusa, varma nätter är perfekt för en cykelsemester. För att inte glömma det lättsamma, vänliga människorna här, som välkomnar dig överalt. Skandinavien är glest befolkat, så du kommer cykla genom himmelsk, orörd natur. Följ Astrid Lindgrens och Hans Christian Andersens fotspår på cykel genom små idylliska fiskebyar med typiskt skandinaviska trähus. Bortom sjöar och skogar väntar livfulla städer - Köpenhamn, Oslo och Stockholm med sina många sevärdheter. Alla har sin egen, unika charm. Upptäck de kulturella höjdpunkterna och slappna sedan av med en kaffe eller en promenad i en av de många parkerna.

Varenda aspekt av en cykelsemester i Skandinavien kommer imponera dig! Under din cykelsemester i Sverige, utforska Sveriges huvudstad Stockholm och dess omgivning på cykel. Resan tar dig genom ändlös skog och längs idylliska sjöar. Du kan slappna av efter dina dagliga turer i typiska svenska byar och småstäder.

Om du inte vill packa din väska varje dag rekommenderar vi Stockholms stjärntur. Med ett hotell som utgångsläge tar du en ny tur varje dag. Väl skyltade cykelvägar tar dig till de många höjdpunkter Stockholm har att erbjuda. Till exempel det kungliga slottet, Astrid Lindgrenmuseet och Vasamuseet - och mycket mer.

På Sveriges västkust cyklar du längs med Kattegattleden. Sveriges första nationella cykelväg länkar Helsingborg och Göteborg. Mestadels nära havet, med dess friska vind i håret, upptäcker du drömlika fiskebyar och små hamnar.

I Danmark väntar dess huvudstad, Köpenhamn. Cykla längs gamla stora kungar och vikingars spår, genom backig och öppen landsbygd, vida skogar och stora sjöar. Längs kusten kan du stanna var som helst för ett dopp i Östersjön.

Norge är också toppen för cykling. Ta en rundtur kring Oslofjorden på din cykelsemester i Norges välbevarade landsbygd. Du cyklar runt fjorden, genom små fiskebyar och pittoreska hamnstäder. De lokala invånarna kommer välkomna dig på deras vänliga, tysta sätt - typiskt för Skandinavien. Du kommer helt enkelt ha en härlig semester!