Cykelresor i västra Tyskland

Cykelresor i västra Tyskland hos Bike Sweden

I västra Tyskland hittar du allt en cyklist behöver. Och det är variationen som gör skillnaden. De plana slätterna och imponerande bergskedjorna, små sjöar och stora floder, rustika hedlandskap och vilande vulkaner, romerska bosättningar och kejserliga slott, storstäder och charmiga, medeltida byar, plus vin och en trevlig tekultur. Lovar vi för mycket? Cykla i Niedersachsen, längs Nordsjöns kust, till Ostfrisiska öarna eller titta på de lokala Heidschnucke-fåren på Lüneburgheden. Upplev Nordrhein-Westfalens gästfrihet längs Mittelrhein och i Münsterland. Detta får du inte missa, om inte annat för Hessens varierade landskap! Och Rheinland-Pfalz innefattar den tyska vinregionen Mosel, med underbara vingårdar och slott. Litet men ...wow! Saarland! Slå dig ner vid bordet för en tallrik Dibbelabbes och Viez!

Mellan Harz högsta punkt och Ostfriesland räknade vi nästan ett tusen meters altitud. Och mycket av Niedersachsen. Det varierade landskapen innebär att Niedersachsen erbjuder sina gäster något nytt runt varje hörn och bakom varje dike. Här finns många floder men Ems, Hase och Weser är särskilt tacksamma för cykling. Vid Nordsjön, som innefattar de Ostfrisiska öarna, kommer ditt hjärta slå lite extra när du tar in havets vilda, fria anda. Glöm inte tidvattnet - ett fenomen som får vattnet att stiga och sjunka i en 12-timmarsrytm. Något mer begrundande, men inte mindre intressant är Lüneburgheden, Altes Land, kärrområdet och landsbygden längs floderna Elbe och Hase.

Intill, i Nordrhein-Westfalen, finns härliga etapper längs Rhen som är perfekta för cykling. Särkilt Mittelrhein! Blandningen av legendariska slott och den industriformade landsbygden erbjuder nya intryck för cyklister. För att inte glömma katedralstaden Köln och Bonn - en av Tysklands äldsta städer. Münsterland bidrar med en annan bild. Längs med Pättkes, utanför Münster, ligger det något backiga Münsterland med sina parkmarker, skogar och slott. Cyklisternas stad Münster är inte bara känd för sitt omfattande nätverk av cykelvägar, utan har även imponerande herrgårdar och många kyrkor.

En av de bästa sakerna för cyklister i Hessen är cykelvägarna längs floderna Lahn, Fulda, Werra och Main. Mellan Taunus, Spessart, Rhône och Knüll. Hessen låter dig lära känna och njuta av dess cykelvägar, kultur och landsbygd. Floden Lahn slingrar sig genom sagolik landsbygd, från Siegerland till där den förenas med Rhen. Galna klippor, tjock skog och muntra medeltida städer kantar floden Fulda. På Werra kan du se fram emot vida bergsutsikter och bostadsområden. Platsen där Fulda och Werra möts, norr om Hessen, kallas för kyssen! I södra Hessen rinner floden Main genom Rhen-Main-området och kombinerar urban elegans med Hessens gästfrihet. Oberrhein och Mittelrhein tar en sydvästlig kurs. Utforska Rheingau och Hessens huvudstad, Wiesbaden.

Rhen, Mosel och Lahn. Tre mäktiga floder. Tillsammans med bergskedjorna Westerwald, Pfälzerwald, Hunsrück och Eifel, formar och levandegör de Rheinland-Pfalz landskap. Rhen, i synnerhet området kring Mittelrhein, är särskilt intressant tack vare dess många fort, slott och vingårdar. Mosel slingrar sig mellan bergskedjorna Eifel och Hunsrück. Den passerar efterlämningar av romerska bosättningar, fort, kungliga slott och små vinproducerande byar, tills den i Koblenz möter floden Rhen. Inte långt därifrån förenas även Lahn med Rhen. Norr om Rheinland-Pfalz ligger den omfattande bergskedjan Eifel, som innefattar vilande vulkaner. I söder, längs med Die Deutsche Weinstraße (tyska vinvägen), kommer vinälskare få tillfälle att smaka ett och annat vin!

Tack vare sin anslutning till Frankrike och dess historia, utstrålar Saarland sin alldeles egna charm. Historiska byggnader och mångfaldig landsbygd finns längs Saar. Saar-bågen, vid Mettlach, Völkinger Hütte eller slottsgrottorna i Homburg är storartade sevärdheter, liksom en stadstur i Saarbrücken. Saars metropol erbjuder sina besökare sevärdheter från flera olika århundraden.