2021

Bassano del Grappa stjärntur cykelresa

Vild natur och högkultur

 Longa di Schiavon

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Inklusive många roligheter!
  • ca. 250 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Denna resa går rakt genom Venetos hjärta och några av regionens vackraste städer. Du kommer förtrollas av städer i sann Italiensk stil som Vicenza, Bassano del Grappa, och den lilla staden Marostica! Promenera genom bedårande torg och ta in mängder av slående arkitektur från Italiens medeltid. Utöver kulturella sevärdheter kan du åtnjuta det bästa från naturen varje dag och du kommer erbjudas många möjligheter att smaka på norra Italiens lokala specialiteter: Vad sägs om lite “Baccala Vicentina”, en utsökt fiskrätt? Och sen kanske ett glas grappa, som tillverkas i den här delen av Italien? Ibland är livet fantastiskt!

 

Dag 1: Ankomst i Longa di Schiavon

Hotellets personal kommer förse dig med resedokument och cyklar. På kvällen kommer du välkomnas med en “aperitivo” i hotellets vackra lobby.

Dag 2: Tur till Marostica ca. 35 km

Den första cykelturen går till den backiga landsbygden som omger staden Marostica. En kortare uppgång på 2 km belönas med en fantastisk utsikt över området. Dessutom kommer de många körsbärsträden längs vägen med sina läckra bär snabbt få dig att glömma uppförsbackarna. På restaurangen "Caissa" i Marostica (en vacker medeltidsstad som är känd för sitt “levande schackspel") kan du njuta av Italienska delikatesser till lunch! För att runda av besöket i Marostica, blir du erbjuden att smaka lite vin och grappa. Efter det återstår bara en kort väg tillbaka till hotellet.

Dag 3: Tur till Asolo och Bassano del Grappa ca. 65 km

I början av dagens tur kan du cykla i lugnt tempo mot Asolo, en idyllisk stad med romerskt ursprung. Innan dagens första rast kommer du cykla 1.5 km uppför. Sedan fortsätter du med ny energi genom det backiga landskapet till den lilla staden Bassano del Grappa. Efter grappaprovning på Grappa-museet i Poli kommer du se en världsberömd milstolpe, den täckta träbron från 1200-talet som går över floden Brenta!

Dag 4: Tur till Villa Contarini ca. 55 km

“Från natur, till kultur.“ Denna tur tar dig genom Brentas nationalpark, där du kommer ha mycket tid över att njuta av den vackra naturen. Glöm inte att besöka mästerverket Villa Contarini, en klassisk venetisk villa! Följ floden Brenta för att ta dig tillbaka till hotellet.

Dag 5: Tur till Vicenza ca. 60 km

Du kommer cykla en rundtur kring regionens majsfält på vackra stigar. När du passerar staden Vicenza har du möjlighet att beundra några av den medeltida stjärnarkitekten Palladios verk (Basilica, Teatro Olimpico, och flera palats).

Dag 6: Tur till Breganze ca. 30 km

Via vackra cykelvägar kommer du till vinodlingsområdet Breganze. Här kan du träffa över 2000 vinodlare som pressar sina DOC-märkta röda och vita viner här, („DOC-sigillet“ är en områdesbeteckning). Cabernet och Pinot Bianco är förmodligen de mest kända och kan smakas på en vinprovning (inkluderat!). På väg tillbaka till hotellet cyklar du längst med vinrankor. 

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din stjärntur i Bassano del Grappa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.