2021
Flachgau panorama

10 sjöar stjärntur cykelresa

Mozart, Sjöar och mycket mer

 Seeham / Salzburg

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • inklusive många roligheter!
  • ca. 230 km

7
dagar

45
∅ km per dag

Sjöarna runt Salzburg och det kuperade distriktet Flachgau utgör en idealisk och omväxlande cykelregion. På den här cykelresan lär du känna sjöarna Obertrumer See, Mattsee, Grabensee, Wallersee, de små Egelsjöarna, Irrsee och Mondsee. Mozartstaden Salzburg, Stilla natt-födelseorten Oberndorf, klostret Michaelbeuern, stiftskyrkorna i Mattsee och Mondsee, slottet Mondsee och den keltiska staden Hallein med sin museigruva bärgar för mycket kultur under turerna. Naturparken Salzachauen, rustika jordbruksmarker och ängar, lummiga skogar och bekväma cykelvägar står för natursköna cykelupplevelser.

Seeham

 

Dag 1: Egen resa till Seeham

Seeham är en ort med lång historia. Orten nämndes första gången på 1300-talet under namnet "Heim am See". De äldre delarna går tillbaka till omkring 1400 och tidigare. Seeham är i dag en betydande turistort som har besökts av en större mängd turister sedan mitten av 1800-talet. Du hämtar ut hyrcykeln och resedokumenten på hotellet.

Salzburg-regionen

Dag 2: Klostret Michaelbeuern ca. 45 km 

På vackert anlagda stigar cyklar du först till klostret Michaelbeuern. I vineriet kan du sitta under gamla kastanjeträd och smaka på det välkända ölet Augustinerbrau. Du cyklar tillbaka över landsbygdens grönskande ängar till hotellet vid Obertrumer See.  

Cyklister vid Wallersee

Dag 3: Wallersee ca. 45 km 

Från Obertrumer See cyklar du till Wallersee. På Wallersee-cykelvägen fortsätter du från Seekirchen (Seeburg) till gården Aiderbichl (entré inkluderad). Vid foten av Tannberg går turen vidare till Schleedorf. Du cyklar ner till Mattsee och tillbaka till hotellet. 

Brotzeit

Dag 4: Mondsee ca. 45 km 

Förbi Egelsjöarna och ravinen Tiefsteinklamm kommer du återigen till Wallersee. Efter att du har passerat Finsterloch bjuder vi på en klassisk österrikisk Brotzeit till lunch. Du fortsätter till Irrsee och Mondsee och till orten med samma namn, där det finns ett gammalt slott och en stiftskyrka. Transfer tillbaka till hotellet. 

Salzach-strandvägen

Dag 5: Salzburg - Oberndorf ca. 45 km 

Kort transfer till Salzburg. Längs Salzach-stranden cyklar du till Obernhof, födelseplatsen för den berömda julsången "Stilla natt". Över - eller runt - Haunsberg cyklar du tillbaka till Trumer Seen.  

Hallein

Dag 6: Hallein - Salzburg ca. 50 km  

Med tåg till Hallein (keltisk stad, keltiskt museum, saltgruva). Du cyklar längs Salzach och förbi slottet Hellbrunn med de kända fontänerna mot Salzburg. Du fortsätter via Fischbach och Mattig tillbaka till Seeham.  

Vila vid österrikisk sjö

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din 10 sjöar runt-stjärntur. Vi bokar gärna extradagar åt dig.