2021

Bayerska sjöar cykelresa

Avslappnat runt Münchens sjöar

 Rundtur från Ambach/Bernried

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Två övernattningar i Bad Tölz!
  • ca. 240 km

8
dagar

40
∅ km per dag

Livslust, frisk luft och den bayerska friheten. Ta dig tid, fokusera på dig själv och cykla i din egen takt, det är som balsam för både kropp och själ. Cykla runt de mest kända sjöarna i Bayern med dess fantastiska vatten. Förundras över de majestätiska bergen och promenera genom de gamla delarna av städerna med  sina överdådiga blomdekorer. Varje plats du bor på under denna resa har sin egna stil med färgglad och barock atmosfär. Njut av orörd natur och och Bayersk tradition och kultur. Bayern ger dig livslust, Bayern kommer förtrolla dig!

 

Dag 1: Egen resa till Ambach/Bernried vid Starnbergsjön

Din första promenad längs Starnbergsjön väntar, eller varför inte ett uppfriskande dopp.

Dag 2: Ambach/Bernried - Murnau vid insjön Staffelsee ca. 30 km

Till en början leder vägen dig till Starnbergsjöns södra stränder fram till Seeshaupt. Du cyklar på fantastiska cykelvägar genom vackra Bayerska byar, förbi Osterseensjöarna och Riegseesjön tills du når Murnau vid Staffelseesjön.

Dag 3: Murnau - Garmisch Partenkirchen ca. 40 km

Du startar dagens tur med att cykla genom naturreservatet ‘Murnauer Moos’, det största myrområdet i centraleuropa. Genom orörd natur följer du floden Loisach till Garmisch Partenkirchen. Denna etapp hålls medvetet kort, vilket betyder att du har tid med en tur upp med ‘Zugspitzbahn’-tåget till 2962 m.ö.h. Där har du den mest fantastiska utsikt över Alperna.

Dag 4: Garmisch Partenkirchen - Mittenwald - Wallgau ca. 45 km

Dagen börjar med en tågtur till Scharnitz som täcker över 300 meter i höjd. Därifrån fortsätter du något uppåt genom vilda men romantiska raviner och frodiga alpina betesmarker till floden Isars källa. Tillbaka genom dalen, med underbar panoramautsikt över bergskedjorna Karwendel och Wetterstein, via Mittenwald till Wallgau, en by där Bayerska traditioner följs än idag.

Dag 5: Wallgau - Bad Tölz ca. 50 km

Förbi ‘Isarwinkel’ följer du det kristallklara turkosa vattnet till den imponerande Sylvensteinsjön och via Lenggries och genom atmosfäriskt landskap till Bad Tölz. Denna by ligger mellan två handelsrutter - Floden Isar och den gamla saltvägen från Reichenhall in i Allgäuregionen - och som snabbt utvecklades till en blomstrande handelsplats. De utsmyckade husen vittnar fortfarande om detta områdets historia.

Dag 6: Bad Tölz - Tegernseesjön - Bad Tölz ca. 45 km

Du cyklar genom det charmiga landskapet runt sjön Tegernsee till Gmund med en fantastisk panoramavy över sjön. Sen cyklar du tillbaka längs Graissbachdalen till Bad Tölz. Följ spåren från den välkända TV-serien ‘Der Bulle von Tölz’ längs vägen.

Dag 7: Bad Tölz - Ambach/Bernried ca. 30 km

Avslutningsvis, en lättsam etapp med härliga rullande backar och genom frodiga ängar tillbaka till där din resa började. om du inte redan har gjort det, så rekommenderar vi en simtur i Starnbergsjöns kristallklara vatten, som en sista höjdpunkt för denna tur.

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.